recepta-croquetes-pollastre

Clàssicament irresistibles

Podeu comprar les croquetes ja elaborades a Gourmona.com

 

Ingredients per a la recepta (per unes 25 unitats)

Per a la pasta:

  • 40 g de mantega (2 cullerades)
  • 100 g de farina (4 cullerades plenes)
  • 1 ceba mitjana picada
  • 1 pit de pollastre picat (uns 250 g), millor si és pollastre rostit que hagi sobrat
  • 400 g de llet sencera

 

Espècies i condiments:

  • Sal
  • Pebre negre
  • 1 mica de nou moscada

 

Per l’arrebossat:

  • Farina
  • 2 ous
  • 100 g de pa ratllat

 

Per fregir:

  • Oli d’oliva verge extra suau (o de gira-sol)

 

Elaboració de la recepta

  1. Escalfar la mantega en una paella i daurar la ceba picada a foc lent, uns 15 minuts.
  2. Afegir la farina i torrar durant 10 minuts. És imprescindible coure la farina durant una estona per augmentar la seva digestibilitat i que sigui més fàcil de pair.
  3. Incorporar el pollastre picat, sofregir uns minuts, mullar-lo amb la llet, salpebrar, afegir una mica de nou moscada i coure lentament fins a aconseguir una pasta que no s’enganxi quan la toquem però que estigui encara humida.
  4. Provar la pasta de les croquetes i rectificar la condimentació al gust.
  5. Posar la pasta en un recipient fondo, tapar-la amb paper film de manera que contacti directament amb la pasta, i deixar-la refredar. D’aquesta manera evitarem que es faci crosta a la superfície.
  6. Quan la pasta estigui freda, ja podem fer les croquetes de pollastre. Només s’han de fer porcions d’uns 30 grams, donar-los forma de croqueta i passar-les, per aquest ordre, per farina, ou batut i pa ratllat (Nota: també podeu arrebossar les croquetes sense farina, només amb ou batut i pa ratllat).
  7. Fregir les croquetes de pollastre per immersió en oli d’oliva verge extra a 180 ºC i deixar-les reposar sobre paper absorbent per treure l’excés d’oli.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rec de Brau de Cellers d’en Guilla, un vi negre plaent i equilibrat, de carinyena i garnatxa negra. Descobrireu finor, estructura i lleugeresa. També el podeu trobar a Gourmona.com.

Rec_de_Brau_Cellers_den_Guilla

Recepta extreta de: https://www.factorgastronomic.com/es/ingrediente-principal/recetas-de-carne/receta-croquetas-de-pollo/