Benvolguts/des gourmets, avui us portem les clàssiques croquetes de pollastre.
Les croquetes és un plat molt nutritiu perfecta per a entrant de qualsevol àpat. N’hi ha de moltes varietats, però, avui, us proposem una recepta de pollastre. Cremoses, addictives i bones al gust. Què més voleu?
Clàssicament delicioses
Podeu comprar les croquetes ja elaborades a GanaSana!
Ingredients per a les croquetes de pollastre
Per a la pasta:
- 40 g de mantega (2 cullerades)
- 100 g de farina (4 cullerades plenes)
- 1 ceba mitjana picada
- 1 pit de pollastre picat (uns 250 g), millor si és pollastre rostit que hagi sobrat
- 400 g de llet sencera
Espècies i condiments:
- Sal
- Pebre negre
- 1 mica de nou moscada
Per l’arrebossat:
- Farina
- 2 ous
- 100 g de pa ratllat
Per fregir:
- Oli d’oliva verge extra suau (o de gira-sol)
Elaboració de la recepta
- Escalfar la mantega en una paella i daurar la ceba picada a foc lent, uns 15 minuts.
- Afegir la farina i torrar durant 10 minuts. És imprescindible coure la farina durant una estona per augmentar la seva digestibilitat i que sigui més fàcil de pair.
- Incorporar el pollastre picat, sofregir uns minuts, mullar-lo amb la llet, salpebrar, afegir una mica de nou moscada i coure lentament fins a aconseguir una pasta que no s’enganxi quan la toquem però que estigui encara humida.
- Provar la pasta de les croquetes i rectificar la condimentació al gust.
- Posar la pasta en un recipient fondo, tapar-la amb paper film de manera que contacti directament amb la pasta, i deixar-la refredar. D’aquesta manera evitarem que es faci crosta a la superfície.
- Quan la pasta estigui freda, ja podem fer les croquetes de pollastre. Només s’han de fer porcions d’uns 30 grams, donar-los forma de croqueta i passar-les, per aquest ordre, per farina, ou batut i pa ratllat (Nota: també podeu arrebossar les croquetes sense farina, només amb ou batut i pa ratllat).
- Fregir les croquetes de pollastre per immersió en oli d’oliva verge extra a 180 ºC i deixar-les reposar sobre paper absorbent per treure l’excés d’oli.
El maridatge ideal per a les croquetes de pollastre
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rec de Brau de Cellers d’en Guilla, un vi negre plaent i equilibrat, de carinyena i garnatxa negra. Descobrireu finor, estructura i lleugeresa. També el podeu trobar a Gourmona.com.
Recepta extreta de: https://www.factorgastronomic.com/es/ingrediente-principal/recetas-de-carne/receta-croquetas-de-pollo/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!