Fes la teva pròpia Mona!
Recepta elaborada i explicada pas a pas pel Taller de Postres, experts en mones, que podeu personalitzar totalment al vostre gust tant de forma com de sabor!
Bescuit
Ingredients
- 150g de farina d’arròs
- 100g de sucre
- 50g de sucre
- 125g de llet sencera fresca
- 4 ous ecològics
- 8g d’impulsor
Elaboració
- Separeu les clares dels rovells.
- En un bol poseu els rovells d’ou, la llet, els 100g de sucre i bateu fins que quedi tot ben esponjat.
- Seguidament, afegiu a poc a poc la farina passada pel sedàs.
- Munteu les clares a punt de neu i aneu afegint-hi a poc a poc els 50g de sucre.
- Quan les tingueu a punt, afegiu-les a la massa i emmotlleu.
- Forn reposat a 180ºC durant 30 minuts.
- Deixeu refredar i partiu pel mig cobrint la base amb una capa de melmelada.
Gema d´ous
Ingredients
- 200g de rovells d’ou
- 300g de sucre
- 125g d’aigua mineral
- Vainilla
Elaboració
- Barregeu el sucre i l’aigua i poseu-ho a foc fluix, que bulli uns 2 minuts. El sucre ha d’estar a punt de fil fluix, 104-109ºC.
- En un cassó metàl·lic que pugui anar al foc, poseu els rovells d’ou i la vainilla.
- Aboqueu-hi el sucre quan estigui al punt. Quan ho tingueu tot ben barrejat, poseu-ho al foc a coure.
- Heu d’anar amb compte perquè no s’enganxi, feu-ho a foc fluix i remenant contínuament amb les varetes. Quan estigui espès, retireu-ho del foc i poseu-ho a refredar en una safata.
Gelatina per pintar
Ingredients
- 1 pot de melmelada d’albercoc de 250g
- 1g d’Agar agar
Elaboració
- Per tal que la melmelada us quedi fina, passeu-la per la batedora de mà.
- Seguidament, poseu-la al foc amb una mica d’aigua mineral i 1g d’agar agar i deixeu que bulli a foc fluix uns dos minuts.
- Per donar lluentor a la gema d’ou, pinteu-la amb la gelatina. Munteu la mona al vostre gust, amb plomes, ous de xocolata, pollets…
Maridatge
Podeu acompanyar la mona amb una Ratafia del Montseny de Fruit i Med, un licor dolç ideal per acompanyar les postres.