El Naan és un pa originari d’Índia que s’ha convertit en un acompanyament popular per a diversos plats de la cuina indiana. La seva preparació és relativament senzilla i pot realitzar-se amb pocs ingredients comuns a la majoria de les llars.
Ingredients:
500 grams de farina de blat
1 cullerada de sucre
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
1/2 culleradeta de llevat en pols
200 ml de llet
100 grams de iogurt natural
2 cullerades d’oli vegetal
Julivert
Instruccions:
En un bol gran, barreja la farina, el sucre, la sal, el bicarbonat de sodi i el llevat en pols fins que estiguin ben integrats.
A poc a poc, afegir la llet, el iogurt, el julivert picat i les cullerades d’oli vegetal a la barreja de farina. Pastar bé tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia i suau. Si la massa està massa seca, pots afegir una mica més de llet per aconseguir la consistència adequada.
Cobrir el bol amb un drap net i deixar reposar la massa en un lloc càlid durant aproximadament 2 hores. Durant aquest temps, la massa hauria de créixer i doblegar el seu volum inicial.
Preescalfar el forn a 220ºC.
Dividir la massa en petites porcions i formar boles amb les mans. Estendre cada bola amb un corró per donar-li forma de cercle pla d’uns 15 centímetres de diàmetre. Si la massa s’enganxa a la superfície, pots afegir una mica de farina per evitar-ho.
Opcionalment, pots untar una mica de mantega a la superfície del Naan per donar-li un gust més agradable.
Posar els Naans en una safata de forn lleugerament enfarinada o coberta amb paper de forn.
Enfornar els Naans durant uns 8-10 minuts o fins que estiguin lleugerament daurats a la part superior.
Un cop fets, treure els Naans del forn i deixar-los refredar una mica abans de servir-los.