mona-taller-de-postres

 

Fes la teva pròpia Mona!

Recepta elaborada i explicada pas a pas pel Taller de Postres, experts en mones, que podeu personalitzar totalment al vostre gust tant de forma com de sabor!

 

Bescuit

Ingredients

  • 150g de farina d’arròs
  • 100g de sucre
  • 50g de sucre
  • 125g de llet sencera fresca
  • 4 ous ecològics
  • 8g d’impulsor

 

Elaboració

  • Separeu les clares dels rovells.
  • En un bol poseu els rovells d’ou, la llet, els 100g de sucre i bateu fins que quedi tot ben esponjat.
  • Seguidament, afegiu a poc a poc la farina passada pel sedàs.
  • Munteu les clares a punt de neu i aneu afegint-hi a poc a poc els 50g de sucre.
  • Quan les tingueu a punt, afegiu-les a la massa i emmotlleu.
  • Forn reposat a 180ºC durant 30 minuts.
  • Deixeu refredar i partiu pel mig cobrint la base amb una capa de melmelada.

 

Gema d´ous

Ingredients

  • 200g de rovells d’ou
  • 300g de sucre
  • 125g d’aigua mineral
  • Vainilla

 

Elaboració

  • Barregeu el sucre i l’aigua i poseu-ho a foc fluix, que bulli uns 2 minuts. El sucre ha d’estar a punt de fil fluix, 104-109ºC.
  • En un cassó metàl·lic que pugui anar al foc, poseu els rovells d’ou i la vainilla.
  • Aboqueu-hi el sucre quan estigui al punt. Quan ho tingueu tot ben barrejat, poseu-ho al foc a coure.
  • Heu d’anar amb compte perquè no s’enganxi, feu-ho a foc fluix i remenant contínuament amb les varetes. Quan estigui espès, retireu-ho del foc i poseu-ho a refredar en una safata.

 

Gelatina per pintar

Ingredients

  • 1 pot de melmelada d’albercoc de 250g
  • 1g d’Agar agar

 

Elaboració

  • Per tal que la melmelada us quedi fina, passeu-la per la batedora de mà.
  • Seguidament, poseu-la al foc amb una mica d’aigua mineral i 1g d’agar agar i deixeu que bulli a foc fluix uns dos minuts.
  • Per donar lluentor a la gema d’ou, pinteu-la amb la gelatina. Munteu la mona al vostre gust, amb plomes, ous de xocolata, pollets…

 

Maridatge

Podeu acompanyar la mona amb una Ratafia del Montseny de Fruit i Med, un licor dolç ideal per acompanyar les postres.

ratafia-del-montseny