25 Sep 2008 --- Maple Syrup Pouring Over a Stack of Pancakes --- Image by © Poplis, Paul/the food passionates/Corbis

Un esmorzar de luxe que encandilarà a tota la família

 

Ingredients per a la recepta (28 panqueques)

  • Mel de Castell de Penyafort
  • 2 ¼ tasses de farina 
  • 2 culleradetes de pols de coure
  • 1 culleradeta de sal  
  • 2 tasses de llet sencera 
  • 4 ous grans, separats 
  • 2 cullerades de mantega sense sal, fosa
  • 2 cullerades de sucre
  • Manteca fosa addicional   
  • Gerds o cireres confitades per decorar    

 

Elaboració de la recepta

  • Barrejar la farina, amb la sal i la pols de coure fins aconseguir una consistència homogènia d’aquests ingredients.
  • Batre els rovells amb la llet en un recipient a part. Afegir a la barreja de farina batent. Afegir 2 cullerades de mantega fosa i continuar batent fins que la barreja estigui suau.
  • A part, batre les clares fins a formar pics suaus. Afegir el sucre gradualment fins que tingui consistència dura.
  • Afegir les clares a la massa en 2 parts amb moviments envoltants.
  • Escalfar una paella a foc mitjà. Pinzellar amb mantega fosa. Abocar ¼ de tassa o menys de barreja a la paella per cada panqueque, i cuinar per 3 minuts o fins que la part de baix es dauri.
  • Voltejar els panqueques i deixar que es daurin aproximadament 2 minuts.
  • Servir un o dos panqueques, un sobre l’altre, intercalant amb un tros petit de mantega. Banyar amb mel de Castell de Penyafort

 

Maridatge

Podeu acompanyar els panqueques amb un suc de préssec groc de Fruita Blanch, un suc completament natural amb un gust intens de fruita. Combinat amb els panqueques faran un esmorzar perfecte!

suc-fruita-blanchRecepta extreta de: http://es.globedia.com/recetas-postres-panqueques-miel