mongetes-ganxet-oli

Quan els productes són de tanta qualitat, no cal afegir res més

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 400 g de mongetes del ganxet del Mas Jaume Colomer
  • 8 l d’aigua
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 6 dents d’all
  • oli d’oliva arbequina verge extra de Can Companyó
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  • Posarem les mongetes en remull un dia abans (unes 12 hores)
  • La quantitat d’aigua serà de quatre vegades el volum de les mongetes. No feu servir bicarbonat perquè en destrueix les propietats. Si el llegum és de qualitat, us quedarà com la mantega.
  • Un cop remullades, les escorrem, les incorporem a l’olla i comencem la cocció de zero amb aigua freda (preferiblement que no tingui calç), la ceba, la pastanaga i l’all.
  • S’afegeix una quantitat d’aigua, fins uns 6 centímetres per sobre de les mongetes.
  • Procurarem deixar-ho a foc molt lent, que l’aigua quasi no bulli, sinó que “tremoli”.
  • Fer-ho així ens garantirà que la pellofa no es separi de la mongeta.
  • Les deixarem coure aproximadament una hora i mitja, sense remenar (per no trencar-les), tot i que caldrà que les vigilem, ja que segons si són més o menys tendres, farà que variï el temps de cocció.
  • És important que l’olla on coem el llegum sigui suficientment grossa perquè pugui créixer i augmentar bé de volum.
  • Podem tapar l’olla, però vigilant perquè ens farà una espuma que haurem de retirar i així evitarem que es vessi.
  • No convé afegir la sal fins que la cocció quasi hagi finalitzat, ja que en cas contrari poden perdre la seva cremositat característica.
  • Un cop cuites les deixarem reposar una estona amb el mateix suc de cocció (d’aquesta manera quedaran més senceres), seguidament les escorrem amb cura i ja les tindrem a punt per servir amb un bon raig d’oli d’oliva de la millor qualitat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Adernats Rosat d’Adernats Vinícola de Nulles, un vi d’atractiu color rosat  d’entrada suau, que es converteix en una explosió de fruites només tocar la boca. Tant fresc com llarg al paladar.

adernats.rosat

Recepta extreta de: http://www.gourmetcatalunya.com/RECEPTES_DE_LLEGUMS/RECEPTES_DE_MONGETES.html