Recepte de llobarro al forn amb patates, ceba, tomàquet i herbes aromàtiques
El llobarro o també conegut com llobina, llop, llop de mar, llobató o mollet, (Dicentrarchus labrax) és una espècie de peix blanc osteïcti de la família dels morònids i molt corrent a les costes dels Països Catalans. És un peix que amaga moltes propietats beneficioses i essencials pel nostre organisme.
Les herbes aromàtiques, el secret per cuinar un llobarro perfecte
Es tracta d’un peix que compta amb una gran quantitat i qualitat de proteïnes similars a la de la carn, però amb un gran avantatge, les proteïnes del llobarro tenen moltes menys calories. Un aliment ideal per qualsevol dieta de control de pes.
El llobarro és un peix que es troba sobretot els mesos de fred com novembre o desembre. Si voleu gaudir d’un llobarro perfecte, us recomanem aquesta recepta.
Ingredients per a la recepta de llobarro
- Llobarro mitjà de The art of sea & Seafood
- Patates
- Ceba de Cal Valls
- Alls
- Tomàquets a trossos de Hortus Aprodiscae
- Farigola, romaní, sàlvia, comí en pols
- Sal d’herbes pel peix
- Un raig d’oli de Montebre
Elaboració de la recepta de llobarro
- Agafarem les patates i les pelarem. Un cop pelades, les tallem amb la mandolina, perquè així ens quedin ben fines.
- Disposem les làmines de patata en una safata per anar al forn i les reguem amb oli i també hi posem una mica de sal pel peix
- Repetim el procés amb la ceba: la pelem, la filetegem i la disposem a sobre la patata.
- A continuació, fem una altra capa de patates, laminem els alls i els repartim per sobre. Ho tornem a salar amb la sal i ho reguem amb oli Montebre. També hi afegim el tomàquet tallat a quarts.
- Finalment, repartim les herbes anàrquicament per sobre.
- I ho posem a coure al forn durant uns 20 minuts a 170ºC. Un cop passat aquest temps, traiem la safata del forn i hi disposem el llobarro, empolsinat amb comí.
- Ho coem uns 15 minuts més al forn,ja ho tindrem llest!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi de Alemany i Corrió, el seu vi insígnia, Sot Lefriec, anomenat “Sot” pels amics i es tracta del millor referent dels vins del Penedès.
Font: Tapa’t de Tapes.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!