fbpx
Cerca

Sot Lefriec, vi insígnia d´Alemany i Corrió

Alemany i Corrió és un petit celler situat al cor de Vilafranca del Penedès al més pur estil de “vins de garatge”. El seu vi insígnia és el Sot Lefriec, anomenat “Sot” pels amics i es tracta del millor referent dels vins del Penedès. Més enllà del les qualitats dels vins , que són innumerables, el projecte sedueix per les persones que hi ha darrera de les etiquetes. En aquest cas de la Irene Alemany i del Laurent Corrió. Una simpàtica parella, entesa i treballadora que han sabut tirar endavant aquest projecte des de l’any 1999.

Ell és francès i ella és del Penedès. Es van conèixer quan tots dos estudiaven enologia a la Borgonya i es van animar a produir una petita quantitat de vi de les vinyes familiars. No filtren ni clarifiquen els vins, i intenten mantenir el procés el més natural i respectuós amb el territori possible. 

Actualment tenen vuit hectàrees de vinya pròpia al Penedès on compten amb plantacions de Carinyena, Merlot i Cabernet Sauvignon. Disposen d’una autèntica bodega de garatge on elaboren unes 5.000 ampolles de manera artesanal.

El vi no està filtrat i el procés d’elaboració és el més natural possible. A les seves bodegues elaboren aquests vins:

  • Sot Lefriec, el vi negre més emblemàtic
  • Pas Curtei, vi negre potent i autèntic
  • Principia Mathematica (blanc)
  • Cargol Treu Vi (blanc)
  • Despullat (negre)
  • El Microscopi (negre)

El novembre de 2014 es va presentar el nou vi anomenat El Microscopi 2013, un vi negre de terroir procedent de viticultura sostenible que, amb la honestedat, naturalitat i transparència que el caracteritzen, pretén alegrar llars, cartes de vi i col·laborar amb la cura del càncer de mama. El Microscopi 2013, un vi solidari els beneficis del qual aniran destinats al 100% a l’adquisició d’un microscopi per a l’Institut Oncològic de l’Hospital Univesitari Vall d’Hebrón de Barcelona.

Valoreu-nos i escriviu una ressenya

La vostra classificació per aquesta fitxa

angry
crying
sleeping
smily
cool
Navegar

La vostra revisió és recomanable que sigui de 140 caràcters llargs, com a mínim.

Esteu d’acord i accepteu els nostres Termes i condicions per publicar aquesta revisió?

Esteu d’acord i accepteu els nostres Termes i condicions per enviar aquesta informació?

La vostra sol·licitud ha estat lliurada amb èxit.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!