peix-al-forn-amb-patata-ceba-i-carbasso

El camp i el mar es combinen en una recepta deliciosa

 

Ingredients per a la recepta (4 racions)

Recepta elaborada amb productes que podeu trobar a VIDA MEVA.

  • 4 filets de peix, sense espines ni pell d’uns 150 g (podeu escollir el peix : llobarro, orada, pagell, déntol, gall, corball, etc.)
  • 200 g de ceba a la juliana
  • 24 rodelles de patata d’un cm. de gruix
  • 24 rodelles de carbassó d’un cm. de gruix
  • 200 ml d’aigua mineral
  • 100 g de tomàquet madur ratllat
  • 1 gra d’all i 20 fulles de julivert picats
  • 40 g de xerès sec
  • 130 g d’olives negres d’Aragó
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre blanc

 

Elaboració de la recepta

  1. En una paella amb un fil d’oli feu coure la ceba fins a un punt lleugerament daurat i salpebreu-la.
  2. Poseu la ceba pre-cuita ben estesa al fons d’una safata fonda de forn, d’una mida aprox. de 40 x 20 cm., poseu-hi a sobre les rodelles de patata, saleu-les lleugerament, afegiu-hi l’aigua mineral, tapeu la safata amb paper d’alumini i entreu la safata al forn a 190º durant 25 minuts.
  3. Retireu la safata del forn, llenceu el paper d’alumini i afegiu a la safata les rodelles de carbassó ben col·locades entre les rodelles de patata, salpebreu el conjunt, afegiu-hi un fil d’oli i entreu de nou la safata la forn a 190º durant 8 minuts.
  4. Retireu de nou la safata del forn, poseu-hi a sobre els filets de peix al punt de sal. Amaniu tot el contingut de la safata amb la mescla de: el tomàquet ratllat, l’all i julivert picat i el xerès sec, de nou amaniu el conjunt amb un fil d’oli i afegiu-hi les olives negres. Entreu la safata al forn a 190º durant només 7 minuts més.
  5. Presenteu la safata directament del forn a la taula i serviu les racions.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Floresta Blanc de Pere Guardiola Celler, un vi blanc de color groc pàl·lid brillant amb reflexos verdosos. Aroma intensament afruitada i elegant amb refrescants matisos balsàmics. Amb el seu bon equilibri acidesa cos, en boca es mostra viu, suau i amb un postgust fresc i llarg.

floresta-blanc-pere-guardiola

Recepta extreta de: http://www.maset.com/delcelleralatevataula/peix-al-forn-amb-patata-ceba-i-carbasso.html