Un plat elaborat amb molt de sabor
Ingredients per a la recepta:
- 100 grams de pernil salat
- 2 cebes
- 75 grams d’oli d’oliva
- 75 grams de mantega
- 400 grams de xampinyons, 2 tòfones neggres (Recotruf) i 200 grams de bolets variats deshidratats
- Sal, pebre i nou moscada
- 100 grams de conyac
- 600 grams de nata líquida
- 200 grams de beixamel
- Plaques de canelons
- 250 grams de brou de pollastre
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc triturem el pernil amb la TMX i el reservem.
- En segon lloc, fem el mateix amb les cebes; les triturem amb la TMX durant 2 segons.
- Agafem les cebes, l’oli i la mantega i ho sofregim durant uns 10 minuts aproximadament.
- En tercer lloc, triturem i afegim al sofregit els xampinyons i els bolets prèviament hidratats (reservem alguns per elaborar la salsa de cobertura).
- Incorporem doncs el pernil salat que havíem triturat i ho deixem aproximadament 10 minuts més al foc.
- Passats els 10 minuts, afegim la tòfona picada, la sal, el pebre i nou moscada i ho barregem be amb tota la mescla.
- Després un cop estigui tot barrejat afegim la nata i ho deixem reduir uns minuts més al foc.
- Finalment, afegim la beixamel i ho deixem 10 minuts més al foc fins que la barreja tingui contundència.
- Un cop hagin passat els deu minuts deixem refredar la barreja i ho triturem al nostre gust; tot seguit omplim una mànega pastissera amb aquesta massa i anem farcint les plaques dels canelons i els reservem.
Per la cobertura:
- En primer lloc barregem els bolets que havíem reservat amb una mica de mantega i d’oli (30 grams de cadascun), també amb una tòfona negra picada i una cullerada de suc de trufa; un cop tot barrejat ho piquem bé amb la TMX.
- Tot seguit afegim aquesta mescla al foc durant uns 7 minuts i afegim 200 grams de nata, sal i pebre al gust.
- Ho deixem refredat i triturem tot bé per fer la cobertura.
Finalment, servim els canelons amb la salsa calenta per damunt; no s’han d’enfornar ni de posar formatge perquè es perdria el sabor i protagonisme dels bolets i tòfones.
Maridatge:
Un vi per maridar aquests canelons amb aquest sabor tant potent i tan característic que aporten els bolets i les tòfones; un vi contundent amb un sabor i un aroma molt característic, que recorden a la fruita, serà el complement perfecte d’aquest plat elaborat.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.