Unes postres espectaculars
Ingredients per a la recepta
Per al semifreddo:
- 1/2 tassa d’ametlles llesques i torrades
- 1 1/2 tassa de nata de muntar
- 200 gr de Torró de DE BOSC
- 1/2 tassa de sucre
- 7 rovells d’ou
- 1 mica de sal
Per a la salsa de baies:
- 18 unces de nabius frescos
- 1/3 tassa de sucre
- 1 mica de sal
- 1 culleradeta de farina de fècula de blat de moro dissolta en 1 cullerada d’aigua
- 6 unces de mores fresques
Elaboració de la recepta
Per fer el semifreddo:
- Forri una safata de 23 x 13 x 8 cm aproximats amb film, deixant una mica sortint. Unti les ametlles en el fons. Deixi a un costat. A continuació bata la crema fins aconseguir uns pics fixos. Després posi-al congelador.
- Feu una ratlladura fina amb la pela de les llimones i tregui el suc. Mesuri 5 culleradetes de closca i 1/2 tassa de suc de llimona en el bol d’una batedora elèctrica. (Deseu la ratlladura i el suc restants per a les baies.). A continuació afegir el sucre, després el nostre Torró d’Alacant Sirvent, els rovells i la sal.
- Col·loqueu el recipient sobre una font d’aigua bullint al bany de maria. Mentre s’escalfa, barregi fins que arribi a uns 74 ºC de temperatura, aproximadament durant uns 8 minuts. A continuació tregui el bol del foc.
- Usant una batedora elèctrica, bata la barreja de rovell fins que estigui pàl·lida, espessa i freda, aproximadament 6 minuts. Passi a muntar la crema batuda. Aboqui la barreja en el motlle preparat, i després allisi la part superior. Cobreixi amb film, i després congeli durant tota la nit.
Per fer la salsa de baies i servir:
- Aboqui els nabius frescos en una olla gran. Afegiu el sucre, 1 cullerada de suc de llimona reservat, 1 culleradeta de ratlladura de llimona i la mica de sal.
- A continuació cuini a foc mitjà-alt, picant totes les baies amb la part posterior d’una cullera amb ranures, fins que estiguin picades, durant 4 a 5 minuts.
- Després afegiu-hi la barreja de midó de blat de moro i deixeu que esperi durant 1 minut. A continuació tregui la paella del foc i afegir les mores fresques.
- Talla el film de la part superior del semifred; i poseu-la a un plat de servir. Tome un ganivet gran i que estigui calent, després tall el semifred en vuit porcions d’uns 2,5 cm de gruix.
- Serveixi al voltant de 1/3 tassa de salsa de baies tèbies en un plat de postres. Poseu 1 porció de semifred a la part superior.
Maridatge
Podeu acompanyar el gelat amb un LICOR DE GRANHONS DERA VAL de Licors Portet, un dels licors tradicional de la Vall d’Aran, que es feia a les cases, des d’antic, macerant els “granhons” o aranyons en aiguardent. El seu grau alcohòlic (29% vol.) i el seu contingut de sucre (300 grams per litre) el fan una beguda amb personalitat pròpia, molt diferent del patxaran de Navarra. Recepta extreta de: https://turronessirvent.com/semifreddo-con-turron-y-pinones-y-otro-de-turron-con-bayas/ Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!