recepta-truita-de-riu-en-escabetx-suau-de-vinagre-destrago

Un toc suau i especial

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 truites de riu
  • 4 cullerades oli d’oliva verge extra de Fruit-i-Med
  • 1 cullerada vinagre d’estragó de Fruit-iMed
  • 4 cullerades vi blanc
  • 1 manat julivert
  • 4 fulles llorer
  • 1 ceba morada gran
  • 12 boles pebre negre
  • 4 grans all
  • 1 plat de farina
  • Pebre i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Salpebrem les truites i les passem per la farina.
  2. Fregim les truites, reservant a continuació en una safata
  3. Fem una picada amb els alls, el julivert i sal. Incorporem el vinagre i el vi.
  4. Tallem la ceba en brunoise i la tirem; quan vagi estant transparent afegir la picada, el llorer i el pebre. Deixar un parell de minuts perquè s’evapori lleugerament i afegir un parell de gots d’aigua, deixant coure un quart d’hora.
  5. Passat aquest temps es tira aquest sofregit les truites, deixant reposar 24 h abans de portar a la taula.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat un vi Blanc de Blancs del Mas Ferrer, un vi de varietats típiques de la DO Penedès, Macabeu i Xarel.lo; de color palla verdós, net i delicat en nas i amb aromes fruiters, equilibrat i fresc.

blanc-de-blancs-mas-ferrer

Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/3130038-escabechado-suave-de-truchas-con-vinagre-de-estragon