Un toc suau i especial
Ingredients per a la recepta
- 4 truites de riu
- 4 cullerades oli d’oliva verge extra de Fruit-i-Med
- 1 cullerada vinagre d’estragó de Fruit-iMed
- 4 cullerades vi blanc
- 1 manat julivert
- 4 fulles llorer
- 1 ceba morada gran
- 12 boles pebre negre
- 4 grans all
- 1 plat de farina
- Pebre i sal
Elaboració de la recepta
- Salpebrem les truites i les passem per la farina.
- Fregim les truites, reservant a continuació en una safata
- Fem una picada amb els alls, el julivert i sal. Incorporem el vinagre i el vi.
- Tallem la ceba en brunoise i la tirem; quan vagi estant transparent afegir la picada, el llorer i el pebre. Deixar un parell de minuts perquè s’evapori lleugerament i afegir un parell de gots d’aigua, deixant coure un quart d’hora.
- Passat aquest temps es tira aquest sofregit les truites, deixant reposar 24 h abans de portar a la taula.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat un vi Blanc de Blancs del Mas Ferrer, un vi de varietats típiques de la DO Penedès, Macabeu i Xarel.lo; de color palla verdós, net i delicat en nas i amb aromes fruiters, equilibrat i fresc.
Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/3130038-escabechado-suave-de-truchas-con-vinagre-de-estragon