Benvinguts/des gourmets, avui us presentem el tomàquets verds fregits en oli d’oliva verge extra.
Un plat perfecte per compartir
Ingredients pels tomàquets verds amb oli d’oliva
- 4 tomàquets verds
- 2 ous de Granja Slou
- 1 tassa oli d’oliva verge extra de Molí del Pau
- ½ tassa de llet
- 1 tassa de farina
- ½ tassa pa ratllat
- Sal
- Pebre
Elaboració de la recepta
- Tallem els tomàquets
- Tallem els tomàquets a rodanxes. No els tallem molt prims o podrien trencar-se. Salpebrem les rodanxes i les deixem reposar durant uns 5 minuts.
- Batem els ous i la llet
- En un bol, batem els ous i la llet.
- Fem la barreja de l’arrebossat
- Posem a un plat el pa ratllat, la farina, la sal i el pebre.
- Submergim els tomàquets a les mescles
- Submergim les rodanxes de tomàquet a la barreja d’ou i llet.
- Després les submergim a la a la barreja de farina. Assegura’t que les rodanxes de tomàquet estiguin ben cobertes.
- Fregim els tomàquets
- Escalfem l’oli d’oliva en una paella a foc lent i fregim les rodanxes de tomàquet fins que estiguin daurades. És important que mentre es fregeixen no es toquin entre sí. Un cop s’hagi cuinat una banda, voltegem les llesques i cuinem per l’altre costat. Quan estiguin llestes les retirem sobre paper absorbent.
Maridatge per tomàquets verds amb oli d’oliva verge extra
Podeu acompanyar amb un Arnot Blanc de La Botera, un vi de color groc pàl·lid, amb reflexos verds i brillants, la llàgrima és fina. Destaca per la seva intensitat aromàtica de fruites cítriques i blanques com la pera. Mostra un magnífic equilibri i bona frescor en nas. En boca és fresc i saborós. S’aprecia un bon equilibri nas-boca, un pas que recorre tot el paladar i que fa que sigui fàcil de beure.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!