recepta-tagliatelle-cansalada-xampinyons-salsa-trufada

Una recepta molt senzilla amb un toc gourmet

 

Ingredients per a la recepta

  • 300 gr nius a l’ou de tagliatelle
  • 200 ml nata per cuinar
  • 80 gr cansalada
  • 6 xampinyons portobello
  • 1 mica sal
  • 1 mica pebre negre
  • 1 tòfona negra de mida petita de Noir et Blanc

 

Passos per fer la recepta

  1. Posar aigua en una olla a foc alt per després bullir la pasta.
  2. Posar en una paella a foc mig un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
  3. Picar la ceba a trossets petits, afegir a la paella i daurar la ceba.
  4. Tallar en tires del gruix d’un dit la cansalada i afegir a la paella.
  5. Picar els xampinyons en 8 trossos iguals i afegir a la paella.
  6. Salpebrar al gust.
  7. Abocar la pasta a l’olla, quan l’aigua arrenqui el bull i cuinar durant uns 8 minuts (al dente), o deixar una mica més si us agrada més cuita la pasta.
  8. Baixar el foc al mínim de la paella, afegir la nata i remenar.
  9. Ratllar la tòfona negra a la salsa i seguir donant voltes fins que aquesta espesseixi.
  10. Treure la pasta, escórrer l’aigua i afegir la pasta a la paella.
  11. Moure bé la pasta a la paella perquè s’impregni bé de salsa i ara sí, ja està la pasta a punt per emplatar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Treumal de Popaire, una cervesa Fruity Brown Ale de 9 % d’alcohol i 65 IBU. Tramuntana amb taronja, amb gust cítric. Es nota l’amargor de la pell de les taronges.

treumal-popaire

Recepta extreta de: https://joserecetas.com/pasta-con-trufa-negra-bacon-champinones/