Quiche de verdures i formatge fresc de cabra
Un àpat rodó en tots els sentits
Avui fem quiche de verdures i formatge fresc de cabra Mas de les Codines de la Formatgeria Laura! Un àpat rodó en tots els sentits que acompanyarem amb un Parrell Jove Novell del Celler Aibar 1895! Bon profit!
Ingredients per a la recepta
Per a la pasta brisa:
- 1 ou
- 1 got de farina de rebosteria (250 grams)
- 125 grams de mantega
- 1 mica de sal
Per al farciment:
- 200 grams de formatge fresc de cabra de Mas de les Codines de la Formatgeria Laura
- 1 carbassó
- 2-3 xampinyons
- 1 porro
- Un paquet de pasta brisa congelada o massa casolana
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- un got de nata líquida
- 2 ous mitjans
- Clara d’ou per pintar la massa
- Una mica de sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Herbes com orenga, farigola, alfàbrega o romaní o altres (opcional)
- Oli d’oliva verge extra Salze del Celler Aibar
Elaboració de la recepta
- Esbandeix bé i seca les verdures. Pots o no llevar-li la pell al carbassó i a la carabassa, com prefereixis. No obstant això, recorda que aquesta li pot atorgar més color i gust a la quiche.
- A continuació, talla el carbassó i l’albergínia a rodanxes, treu el primer full al porro i talla’l a trossets petits, el pebrot vermell en juliana i els xampinyons a làmines. Si vols pots afegir altres tipus de pebrot com el groc o el verd.
- Salpebra les verdures. Saltegem amb una mica d’oli d’oliva verge extra o mantega. Per aconseguir un sabor excel·lent fa servir només oli o mantega de qualitat extra. Si vols pots afegir alguna herba com farigola, orenga, alfàbrega o romaní. Perquè les herbes li donin més sabor a la barreja, passa-les per la paella lleugerament i sense oli.
- Mentrestant posa el forn a preescalfar a 180 ºC. És molt important que no oblideu aquest pas perquè la cocció et quedi perfecta.
- En un bol bat un parell de ous i afegeix la nata, pots alleugerir amb una mica de llet si vols restar calories, una mica de pebre negre acabat de moldre i una mica de sal. Torna a batre i incorpora el formatge fresc de cabra esmicolat. Si vols un resultat més fi i compacte bat la barreja amb una batedora.
- Introdueix a la barreja les verdures saltejades. Si vols pots triar altres verdures, l’important és que combinin bé entre elles. Altres idees interessants podrien ser: espinacs, ceba tendra, pastanaga i pinyons.
Elaboració final
- Estén la pasta brisa comprada o la casolana sobre un motlle rodó, folrat amb paper de cuina o untat amb mantega. A continuació, punxa tota la massa amb una forquilla perquè no s’elevi durant la cocció. Posa-li un altre paper de cuina sobre i un grapat de cigrons. Així t’asseguraràs que no puja.
- Posa al forn en una safata a mitja altura durant uns 12 minuts. El millor és que observis la cocció a través del vidre per assegurar-te que no es queda crua però que tampoc es torri massa. El temps de cocció és aproximat, ja que depèn molt del tipus de forn que tinguis.
- Deixa reposar la massa durant una estona. Quan estigui temperada pinta-la amb una mica de clara d’ou perquè adquireixi un to més bonic.
- Afegeix la barreja de verdures, ous, formatge fresc de cabra i nata i introdueix al forn. Deixa que cogui uns 25 minuts. Pots punxar amb un escuradents de tant en tant per veure si el pastís se t’ha quallat bé. Si l’escuradents surt net, el teu quiche està a punt per treure.
- Si vols pots posar-li un parell de minuts de gratinat perquè adquireixi un to més daurat.
- Treu la quiche de forn i deixa-la reposar uns deu minuts. L’ideal és menjar-la tèbia per no cremar al paladar.
- Pots guarnir la quiche de verdures i formatge fresc de cabra amb unes fulles de menta, alfàbrega fresca o empolvorar amb una mica d’orenga seca.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Parrell Jove Novell del Celler Aibar 1895, un vi negre lleuger per gaudir festivament, però tot i així amb cos, suau a la boca, saborós i agradable.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
Recepta extreta de Lácteos Segarra