S’han unit a tota Barcelona, diferents projectes per serveixen menús solidaris als col·lectius més desfavorits.

Food for good Bcn servirà 1.000 menús diaris

Un d’aquets projectes solidaris és Food for good Bcn. La suma de diversos xefs i la col·laboració d’entitats sense ànim de lucre, aconseguirà distribuir per tota la ciutat 1.000 menús solidaris a les persones sense llar. A més, aquests menús estan elaborats amb producte de proximitat i conservats amb material sostenible i renovable.

Les entitats col·laboradores que fan possible que els menús de l’eixample arribin a la persona que ho necessita, són entre altres: La Fundació Arrels, la Fundació Lluís Companys, la Comunitat Sant’egidio, l’Associació Baluard o el col·lectiu Metzineres.

Restaurant Tierra, el rebost de Food for good bcn

Tot comença al restaurant Tierra situat a l’Eixample i dirigit per Guillem Mitats. Aquest restaurant  s’ha convertit en el rebost del projecte.

A partir d’aquí es dissenya amb els xefs del projecte, menús saludables creant una dieta equilibrada,  nutritiva i amb producte de proximitat. Tot aquest procés es du a terme sota un control exhaustiu de tots els productes que utilitzen. Per aconseguir-ho compten amb l’ajuda de Nutrición sin Fronteras i la Fundació Espigoladors.

Si vols col·laborar amb Food for good Bcn, pots contactar amb ells enviant un mail a jocolaboro@foodforgoodbcn.org

José Andrés i la Fira de Barcelona també reparteixen menús solidaris a Barcelona

Hi ha altres projectes i xefs que treballen incansablement per alimentar a les famílies amb manca de recursos. Per una banda, el xef José Andrés amb restaurants a Los Angeles, Las Vegas i Washington, ha creat el projecte World Central Kitchen que ja arribat a Barcelona sota la coordinació de Carles Tejedor.

Per una altra banda, les cuines dels hospitals no poden fer front servir el menjar diari a tots els pacients ingressats. Per aquest motiu, des de la cuina de la  Fira de Barcelona s’elaboraran diàriament 24.000 menús amb producte de proximitat  per distribuir en hospitals i residències de la tercera edat de la ciutat.