Pollastre amb olives i tàperes
Un plat que ho té tot
Avui farem pollastre amb tàperes i olives i guarnició de patates i xampinyons. Un plat que ho té tot, està boníssim i mereix acompanyar-lo amb un vi negre Selecció Especial (Eco)! Bon profit!
Ingredients per a la recepta
- 2 quarts de pollastre
- 2 cdes soperes d’olives arbequines 2 patates mitjanes
- 200 gr xampinyons
- Oli d’oliva verge de FONTCLARA – ZANOTELLI
- Sal i pebre mòlt
- Menta
- 1 cda. sopera de tàperes en vinagre
Elaboració de la recepta
- Netejar el pollastre, tallar en trossos al gust. Posar en una safata per a forn, salpebrar, escampar-menta i regar amb oli d’oliva.
- Peleu les patates, tallar a dauets, assaonar i afegir a la safata.
- Ficar la safata al forn preescalfat a 240º programar 30 minuts. Passat aquest temps, treure la safata donar-li la volta al pollastre i a les patates. Afegir les olives i les tàperes i tornar a posar al forn 30 minuts més.
- Mentre en una paella amb una cullerada d’oli, saltejarem els xampinyons nets i tallats a trossos, salpebrar i cuinar fins que estiguin tendres.
- Quan els xampinyons estiguin tendres, afegir-los a la safata de forn juntament amb el pollastre i les patates. Rostir tot junt fins a la seva completa cocció.
- Emplateu la meitat del pollastre, patates, xampinyons, olives i tàperes. Regar amb una mica de salsa de la safata.
Maridatge
Podem acompanyar amb un vi Selecció Especial (Eco) del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera. Capa mitja alta. Agradable amb aromes de fruits de bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.
Selecció Eco Celler Grau i Grau
Font: Cookpad
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!