Pollastre amb olives i tàperes

Pollastre amb olives i tàperes

Un plat que ho té tot

Avui farem pollastre Pota Blava amb tàperes i olives La Gaeta i guarnició de patates i xampinyons. Un plat que ho té tot, està boníssim i mereix acompanyar-lo amb un vi negre Selecció Especial (Eco) del Celler Grau i Grau! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 quarts de pollastre Pota Blava
  • 2 cdes soperes d’olives arbequines La Gaeta
  • 2 patates mitjanes
  • 200 gr xampinyons
  • Oli d’oliva verge La Gaeta
  • Sal i pebre mòlt
  • Menta
  • 1 cda. sopera de tàperes en vinagre

 

Elaboració de la recepta

  1. Netejar el pollastre, tallar en trossos al gust. Posar en una safata per a forn, salpebrar, escampar-menta i regar amb oli d’oliva.
  2. Peleu les patates, tallar a dauets, assaonar i afegir a la safata.
  3. Ficar la safata al forn preescalfat a 240º programar 30 minuts. Passat aquest temps, treure la safata donar-li la volta al pollastre i a les patates. Afegir les olives i les tàperes i tornar a posar al forn 30 minuts més.
  4. Mentre en una paella amb una cullerada d’oli, saltejarem els xampinyons nets i tallats a trossos, salpebrar i cuinar fins que estiguin tendres.
  5. Quan els xampinyons estiguin tendres, afegir-los a la safata de forn juntament amb el pollastre i les patates. Rostir tot junt fins a la seva completa cocció.
  6. Emplateu la meitat del pollastre, patates, xampinyons, olives i tàperes. Regar amb una mica de salsa de la safata.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Selecció Especial (Eco) del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera. Capa mitja alta. Agradable amb aromes de fruits de bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.

Selecció Eco Celler Grau i Grau

Selecció Eco Celler Grau i Grau

Font: Cookpad