La història de Fontclara és la d’un enamorament sobtat. La de Roland Zanotelli amb l’Empordà, amb el seu paisatge, la seva flora, la seva tradició, la seva terra, la seva gastronomia, i, per descomptat, els seus camps d’oliveres.
D’aquesta història d’amor amb les oliveres centenàries que va trobar plantades en la finca del municipi de Palau-sator, va néixer l’oli d’oliva verge extra (AOVE) Fontclara, de varietats Arbequina, Picual, Fantoio i Argudell.
Emprenedor incansable, de seguida va començar a comercialitzar l’oli Fontclara al voltant del món. Una col·lecció singular, única i limitada per anyades, que ha estat acollida i lloada per gurmets internacionals, a més de rebre el reconeixement de la crítica.
En efecte, l’AOVE Fontclara compta ja amb nombrosos premis de certàmens internacionals i, cosa que és més important, amb el suport d’un públic fidel a sentir en el seu paladar l’essència de l’Empordà.
Una extensió de terreny, que augmenta any rere any, permetrà en els pròxims anys incrementar la producció de litres d’oli, i en un futur també es preveu la integració de productes complementaris en el catàleg de Fontclara.
Però això serà una altra història…