Pollastre farcit de foie d'ànec

Pollastre farcit de foie d’ànec

Un àpat d’ensomni

Per aquestes festes farem un platàs! Pollastre de Can Turret farcit de foie d’ànec! Un àpat d’ensomni que maridarem amb un vi Erumir Negre de Can Bonastre. Salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 pollastre de pagès de 2,5 kg desossat de Can Turret
  • Fetge d’ànec o oca fresc
  • Ceba
  • All
  • Tomàquet
  • Sal
  • Pebre
  • Canyella
  • Aigua
  • Vi ranci
  • Oli d’oliva
  • Paper film transparent i malla per lligar la peça

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem la farsa
    • Netegem el fetge d’ànec, el salpebrem. També podem afegir ratulladura de tòfona, bacó, nou… com més ens agradi. Reservem al frigorífic
  2. Enrotllem el pollastre amb la farsa
    • Posem el pollastre amb la pell cap a baix sobre el paper film, salpebrem i distribuïm la farsa de fetge d’ànec. Enrotllem fins obtenir una peça tancada i reservem al congelador una estona fins que agafi consistència.
  3. Sellem la carn
    • Retirem el paper film i lliguem amb una malla. Després marquem la peça a la planxa fins que tingui un bon color, així sellarem la carn.
  4. Enfornem
    • Posem el pollastre en una safata juntament amb la ceba tallada en juliana, els tomàquets tallats, els alls, una branca de canyella i sal i pebre al gust. També afegim aigua, vi ranci i un raig d’oli d’oliva.
    • Enfornem a 180º durant aproximadament 1h i 15 minuts, pendents de la cocció i agregant aigua si veiem que s’asseca.
  5. Fem la salsa
    • Quan el pollastre estigui llest, el traiem i reservem. La resta d’elements i sucs els triturem i els passem per un passapuré per obtenir la salsa. Rectifiquem de sal si cal.
  6. Servim
    • Servim com més ens agradi. Podem tallar en rodanxes i servim amb salsa per sobre. O presentar-ho sencer i tallar-ho a la mateixa taula, incorporant la salsa després.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Erumir Negre de Can Bonastre, un vi de color vermell granat, d’intensitat mitjana, amb tocs de lleu ataronjat. En nas d’intensitat mitjana-alta, concentrat, franc. Abundant fruita vermella del tipus gerds i mores, sobre fons de regalèssia i records xocolata de pastisseria, cafè i moca. En boca és d’entrada fresca i fàcil. Tanins amables i madurs d’intensitat mitjana, refrescats per la seva equilibrada acidesa, que el converteix en un vi fresc. Permanència llarga, amb clars records llaminers de fruitar vermella madura.

Erumir Negre

Erumir Negre

Recepta extreta de: https://anoiaturisme.cat/anoia/pollastre-de-pages-farcit-amb-foie/