Avui us portem la pasta amb bolets i tòfona.
Un plat de categoria, pasta amb bolets i tòfona
Ingredients per a la recepta
- 4 boletus de Cap d’Urdet
- 30 g de boletus deshidratats de Cap d’Urdet
- 5 g tòfona negra de Recotruf
- 1/2 ceba blanca dolça
- 2 grans d’all
- 1 got de vi blanc rías baixas
- 200 ml nata líquida per cuinar / iogurt / formatge de Recuits de Fonteta
- 250 g pasta de l’Agrobotiga Vilella Baixa
- Oli de tòfona de Cap d’Urdet
- Oli de Olitez
- Sal
Elaboració de la recepta
- Trossejar els bolets, l’all i la ceba. Sofregir tot amb un raig d’oli i un pessic de sal fins que estigui lleugerament daurat.
- Afegiu-hi el vi blanc, barrejar bé i deixar que s’evapori l’alcohol.
- Ratlla la meitat de la tòfona sobre el sofregit i remenar perquè s’impregni bé el seu sabor.
- Afegir la nata/iogurt/formatge, baixar el foc i remoure lentament fins que la salsa estigui cremosa.
- Bullir la pasta en aigua lleugerament salada fins que estigui al dente. És essencial que no es passi.
- Escórrer molt bé la pasta i afegir a la salsa. Barrejar bé i servir.
- Ratllar una mica de tòfona sobre cada ració.
Maridatge per la pasta de bolets amb tòfona
Podeu acompanyar amb un cava de Canals i Munné
Recepta extreta de: https://www.bocados4two.com/pasta-al-dente-con-boletus-y-trufa-negra/
Imatge extreta de: https://www.guisandomelavida.com/2012/05/receta-pasta-con-boletus-y-trufa-historieta-contrariedades-de-la-vida/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!