recepta-pasta-bolets-tofona-negra

Un plat de categoria

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 boletus de Cap d’Urdet
  • 30 g de boletus deshidratats de Cap d’Urdet
  • 5 g tòfona negra de Cap d’Urdet
  • 1/2 ceba blanca dolça
  • 2 grans d’all
  • 1 got de vi blanc rías baixas
  • 200 ml nata líquida per cuinar sense lactosa (15% matèria grassa, res més)
  • 250 g pasta
  • Oli de tòfona de Cap d’Urdet
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Trossejar els bolets, l’all i la ceba. Sofregir tot amb un raig d’oli i un pessic de sal fins que estigui lleugerament daurat.
  2. Afegiu-hi el vi blanc, barrejar bé i deixar que s’evapori l’alcohol.
  3. Ratlla la meitat de la tòfona sobre el sofregit i remenar perquè s’impregni bé el seu sabor.
  4. Afegir la nata, baixar el foc i remoure lentament fins que la salsa estigui cremosa.
  5. Bullir la pasta en aigua lleugerament salada fins que estigui al dente. És essencial que no es passi.
  6. Escórrer molt bé la pasta i afegir a la salsa. Barrejar bé i servir.
  7. Ratllar una mica de tòfona sobre cada ració.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Terrer de Coma de Giró Ribot, un vi de color d’intensitat mitjana altra amb tons violacis i ribets de cirera picota. En una primera capa, apareixen notes de fruita vermella carnosa, maduixots i cirera. En un segon pla, afloren records balsàmics de regalèssia, embolcallades per notes nobles d’envelliment (xocolata, toffee i vainilla). Boca Entrada àmplia i fresca, amb un bon pas per boca, estructurat. El taní, persistent i elegant, es fon en un final de boca lleugerament amarg. Post gust llarg i intens.

vi-terrer-coma-giro-ribot

Recepta extreta de: https://www.bocados4two.com/pasta-al-dente-con-boletus-y-trufa-negra/

Imatge extreta de: https://www.guisandomelavida.com/2012/05/receta-pasta-con-boletus-y-trufa-historieta-contrariedades-de-la-vida/