Un luxe d´entrant

 

Ingredients per a la recepta (4 comensals)

  • 150 grams de formatge de cabra Mas de les Codines de La Formatgeria Laura
  • 8 ous
  • 180 grams de nata per cuinar (18% m.g.)
  • 1 c / p d’alls tendres liofilitzats (o alls tendres saltats, també queda molt bé el cibulet fresc)
  • Mantega (per untar els motlles)
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 4 c / p de melmelada de ceba
  • 2 c / p de pinyons torrats
  • 2 talls de pernil serrà

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfa el forn a 170 º C amb calor amunt i avall, posa al seu interior, a la part més baixa, una safata fonda amb aigua per coure al bany maria.
  2. Prepara els ramequines o plats per ous al forn untant-los amb mantega, empolvorant pebre negre acabat de moldre i sal, serveix al centre una cullerada de melmelada de ceba i reparteix els pinyons torrats.
  3. Posa al got de la batedora el formatge de cabra esmicolat i la nata, tritura fins a obtenir una crema homogènia i salpebra al gust, prova per si cal rectificar i incorpora a continuació l’all tendre.
  4. Casca els ous i posa dos a cada ramequín o plat, a continuació aboca la crema de formatge i nata sense cobrir els rovells, abocant acuradament per un lateral. Salpebra si ho creus necessari, segons gustos, ja que el formatge és bastant salat.
  5. Introdueix els recipients dels ous a la safata amb aigua del forn, cou al bany maria durant 10-15 minuts, la clara ha d’estar quallada i el rovell líquid, per a una degustació exquisida. El temps de cocció pot variar segons el forn i de com agradin els ous de fer, és a dir, més o menys fets.
  6. Posa els talls de pernil en un plat, entre dues fulles de paper vegetal, i introdueix al microones per assecar-lo, fins que estigui cruixent.
  7. Serveix els ous al forn amb formatge de cabra al mateix recipient en què s’han de fer, posant sobre un plat. Decora amb el cruixent de pernil i a gaudir. És opcional polvoritzar una mica d’oli d’oliva verge extra, un toc de frescor i sabor. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Brocada del Celler Miquel Roca, un vi negre elaborat 100% amb brocada. Entrada amable. Pas suau i delicat, però alhora llarg. Intensificació de la fruita vermella i del pebre, sobretot aquest últim en el post-gust. Frescor aportada per una bona acidesa, i que permetrà una bona evolució en ampolla.

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2012/04/04/huevos-al-horno-con-queso-de-cabra/