Un luxe d´entrant
Ingredients per a la recepta (4 comensals)
- 150 grams de formatge de cabra
- 8 ous de SASSORBA
- Ous crismious
- 180 grams de nata per cuinar (18% m.g.)
- 1 c / p d’alls tendres liofilitzats (o alls tendres saltats, també queda molt bé el cibulet fresc)
- Mantega (per untar els motlles)
- Pebre negre acabat de moldre
- 4 c / p de melmelada de ceba
- 2 c / p de pinyons torrats
- 2 talls de pernil serrà
Elaboració de la recepta
- Preescalfa el forn a 170 º C amb calor amunt i avall, posa al seu interior, a la part més baixa, una safata fonda amb aigua per coure al bany maria.
- Prepara els ramequines o plats per ous al forn untant-los amb mantega, empolvorant pebre negre acabat de moldre i sal, serveix al centre una cullerada de melmelada de ceba i reparteix els pinyons torrats.
- Posa al got de la batedora el formatge de cabra esmicolat i la nata, tritura fins a obtenir una crema homogènia i salpebra al gust, prova per si cal rectificar i incorpora a continuació l’all tendre.
- Casca els ous i posa dos a cada ramequín o plat, a continuació aboca la crema de formatge i nata sense cobrir els rovells, abocant acuradament per un lateral. Salpebra si ho creus necessari, segons gustos, ja que el formatge és bastant salat.
- Introdueix els recipients dels ous a la safata amb aigua del forn, cou al bany maria durant 10-15 minuts, la clara ha d’estar quallada i el rovell líquid, per a una degustació exquisida. El temps de cocció pot variar segons el forn i de com agradin els ous de fer, és a dir, més o menys fets.
- Posa els talls de pernil en un plat, entre dues fulles de paper vegetal, i introdueix al microones per assecar-lo, fins que estigui cruixent.
- Serveix els ous al forn amb formatge de cabra al mateix recipient en què s’han de fer, posant sobre un plat. Decora amb el cruixent de pernil i a gaudir. És opcional polvoritzar una mica d’oli d’oliva verge extra, un toc de frescor i sabor. Bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un escumós de sidra Pomarell de RB SIDRA
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!