recepta-gourmet-torrijas-setmana-santa

La manera més dolça de passar la Setmana Santa

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 barra de pa del dia anterior o una barra específica per torrijas (de venda en gairebé totes les pastisseries)
  • 1 l i mig de llet sencera del Mas Eusebi
  • 5 ous mitjans
  • 1 pal de canyella-branca, 1 beina de vainilla, la pela de mitja llimona
  • 100 ml d’anisat dels Raiers de Licors Portet
  • 300 g de sucre blanca i 1 cullerada de canyella mòlta
  • 1/2 l d’oli d’oliva verge extra suau

 

Preparació de la llet infusionada

  1. El primer pas és preparar els ingredients amb què anem a aromatitzar la llet. Rentem molt bé la llimona i pelem la seva pell de manera fina, sense molt blanc que després ens amargui les postres.
  2. En la preparació de la llet aromatitzada tenim un ingredient que marcarà la diferència, també el preu ja que no és barat, les beines de vainilla.
  3. Per a aquesta recepta necessitarem la beina oberta sencera, no cal afegir l’interior, és a dir les llavors, aquestes les podem guardar per unes altres postres, la meva recomanació és que les congeleu en un paper d’alumini i aneu utilitzant poc a poc depenent de la recepta, així podeu economitzar aquest ingredient.
  4. Per treure-li el major profit, tallem els extrems, la part més ampla de la beina amb un ganivet, la tallem d’un extrem a l’altre, obrint-la com un llibre.
  5. Raspem l’interior amb la fulla d’un ganivet (el millor és obrir-la bé amb els dits i raspar-amb la meitat de la fulla del ganivet), així traurem les llavors que anem a desar.
  6. La beina neta és la que anem a afegir a la llet, a més un cop aromatitzada la llet, la traurem i assecarem. La guardarem per a altres utilitzacions. Per exemple per aromatitzar sucre i fer el nostre propi sucre avainillat.
  7. Escalfem la llet a foc mitjà gairebé fins al punt d’ebullició. Abaixem la temperatura i retirem del foc, afegim la beina de la vainilla, la pell de la llimona i finalment la branca de canyella.

 

Repòs de la llet infusionada abans de començar amb les torrijas

  1. Deixem tot en repòs durant 5 minuts, és a dir, infusionant la llet. La llet ha d’estar tèbia o freda quan l’emprem per amarar les torrijas. Reservem.
  2. Un truc perquè les torrijas no surtin embafadores és no afegir-li sucre a la llet que hem infusionat, sinó quan preparem l’almívar o amb el sucre i la canyella que afegirem al final.
  3. D’aquesta manera unifiquem sabors i us quedarà realment deliciosa.

 

Elaboració de les torrijas

  1. Triem un recipient còmode per anar mullant el pa triat per les torrijas i l’omplim amb la llet infusionada i freda que tenim reservada. Afegim l’anisat dels Raiers que li donarà el puntàs a aquestes postres i batem amb una forquilla per barrejar bé els líquids.
  2. Batem els ous fins que espumegin una mica i afegim dues cullerades de llet infusionada, tornem a batre i col·loquem en un altre plat que sigui còmode per a mullar les torrijas abans de fregir.
  3. Posem una paella amb oli d’oliva verge extra i escalfem a foc mitjà.
  4. Mentre s’escalfa l’oli banyem les llesques de pa en la llet infusionada. Li donem la volta perquè s’impregnin bé però que no regalimin i les passem per l’ou batut que ja tenim preparat. D’aquí directament a la paella amb oli ben calent.
  5. Fregim les torrijas per tots dos costats fins que estiguin daurades. Ens ajudem d’una forquilla per anar donant la volta a la torrija.
  6. Retirem a un plat amb paper de cuina absorbent per retirar l’excés d’oli.
  7. Omplim un recipient ample amb sucre i canyella en pols. Unes dues culleradetes de canyella en pols per cada 100 g de sucre. Barregem bé amb una forquilla.
  8. Arrebossem les torrijas en aquesta barreja, que s’impregnin bé de sucre i canyella.
  9. Deixem refredar i degustem a temperatura ambient o fredes, simplement delicioses. Recordeu que les torrades estan millor d’un dia per l’altre. Així es recobreixen d’una capeta d’almívar dolç i suau que les fan supremes.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cafè Blend Ecològic de Cafès Gener, per acabar d’arrodonir una genial manera d’acabar un àpat!

cafes-gener-tassa

Recepta extreta de: https://www.recetasderechupete.com/torrijas-de-leche-receta-tradicional-de-semana-santa/3410/