La manera més dolça de passar la Setmana Santa
Ingredients per a la recepta
- 1 barra de pa del dia anterior o una barra específica per torrijas (de venda en gairebé totes les pastisseries)
- 1 l i mig de llet sencera del Mas Eusebi
- 5 ous mitjans
- 1 pal de canyella-branca, 1 beina de vainilla, la pela de mitja llimona
- 100 ml d’anisat dels Raiers de Licors Portet
- 300 g de sucre blanca i 1 cullerada de canyella mòlta
- 1/2 l d’oli d’oliva verge extra suau
Preparació de la llet infusionada
- El primer pas és preparar els ingredients amb què anem a aromatitzar la llet. Rentem molt bé la llimona i pelem la seva pell de manera fina, sense molt blanc que després ens amargui les postres.
- En la preparació de la llet aromatitzada tenim un ingredient que marcarà la diferència, també el preu ja que no és barat, les beines de vainilla.
- Per a aquesta recepta necessitarem la beina oberta sencera, no cal afegir l’interior, és a dir les llavors, aquestes les podem guardar per unes altres postres, la meva recomanació és que les congeleu en un paper d’alumini i aneu utilitzant poc a poc depenent de la recepta, així podeu economitzar aquest ingredient.
- Per treure-li el major profit, tallem els extrems, la part més ampla de la beina amb un ganivet, la tallem d’un extrem a l’altre, obrint-la com un llibre.
- Raspem l’interior amb la fulla d’un ganivet (el millor és obrir-la bé amb els dits i raspar-amb la meitat de la fulla del ganivet), així traurem les llavors que anem a desar.
- La beina neta és la que anem a afegir a la llet, a més un cop aromatitzada la llet, la traurem i assecarem. La guardarem per a altres utilitzacions. Per exemple per aromatitzar sucre i fer el nostre propi sucre avainillat.
- Escalfem la llet a foc mitjà gairebé fins al punt d’ebullició. Abaixem la temperatura i retirem del foc, afegim la beina de la vainilla, la pell de la llimona i finalment la branca de canyella.
Repòs de la llet infusionada abans de començar amb les torrijas
- Deixem tot en repòs durant 5 minuts, és a dir, infusionant la llet. La llet ha d’estar tèbia o freda quan l’emprem per amarar les torrijas. Reservem.
- Un truc perquè les torrijas no surtin embafadores és no afegir-li sucre a la llet que hem infusionat, sinó quan preparem l’almívar o amb el sucre i la canyella que afegirem al final.
- D’aquesta manera unifiquem sabors i us quedarà realment deliciosa.
Elaboració de les torrijas
- Triem un recipient còmode per anar mullant el pa triat per les torrijas i l’omplim amb la llet infusionada i freda que tenim reservada. Afegim l’anisat dels Raiers que li donarà el puntàs a aquestes postres i batem amb una forquilla per barrejar bé els líquids.
- Batem els ous fins que espumegin una mica i afegim dues cullerades de llet infusionada, tornem a batre i col·loquem en un altre plat que sigui còmode per a mullar les torrijas abans de fregir.
- Posem una paella amb oli d’oliva verge extra i escalfem a foc mitjà.
- Mentre s’escalfa l’oli banyem les llesques de pa en la llet infusionada. Li donem la volta perquè s’impregnin bé però que no regalimin i les passem per l’ou batut que ja tenim preparat. D’aquí directament a la paella amb oli ben calent.
- Fregim les torrijas per tots dos costats fins que estiguin daurades. Ens ajudem d’una forquilla per anar donant la volta a la torrija.
- Retirem a un plat amb paper de cuina absorbent per retirar l’excés d’oli.
- Omplim un recipient ample amb sucre i canyella en pols. Unes dues culleradetes de canyella en pols per cada 100 g de sucre. Barregem bé amb una forquilla.
- Arrebossem les torrijas en aquesta barreja, que s’impregnin bé de sucre i canyella.
- Deixem refredar i degustem a temperatura ambient o fredes, simplement delicioses. Recordeu que les torrades estan millor d’un dia per l’altre. Així es recobreixen d’una capeta d’almívar dolç i suau que les fan supremes.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un cafè Blend Ecològic de Cafès Gener, per acabar d’arrodonir una genial manera d’acabar un àpat!
Recepta extreta de: https://www.recetasderechupete.com/torrijas-de-leche-receta-tradicional-de-semana-santa/3410/