Benvinguts/des gourmets, avui us portem una quiche de porros i formatge fresc de cabra.
Per picar quelcom, per un primer, per un sopar lleuger…
Ingredients per a la quiche de porros
- 1 làmina de massa brisa
- 4 porros grans
- 1 ceba mitjana
- 180 grams de formatge fresc de cabra Mas de les Codines de La Formatgeria Laura
- 3 ous mitjans
- 180 ml de nata líquida
- Un parell de culleres de formatge parmesà
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Mantega
Elaboració de la recepta
- El primer que farem és preescalfar el forn a una temperatura de 180 ºC. Mentre es va escalfant, posem la massa brisa en una font rodona ocupant tota la superfície, incloent els laterals.
- Punxa la massa amb ajuda d’una forquilla per permetre que circuli l’aire durant la cocció i que la massa no s’infli. Després s’introdueix en el forn durant 10 minuts o fins que estigui daurada, en retirar no apaguis el forn doncs el necessitaràs més endavant.
- En una paella amb un raig d’oli fregim els porros i la ceba que, prèviament, haurem tallat en rodanxes fines. Quan estiguin cuites, és a dir quan tinguin un aspecte transparent, retirem del foc i reservem.
- En un recipient gran, posem els ous i comencem a batre. Afegim la ceba fregida, el porro, la nata, el formatge ratllat, sal al gust i el pebre negre mòlt. Es torna a batre tot molt bé.
- Amb la massa ja freda després de treure-la del forn, s’aboca la barreja en ella. El formatge de cabra ho anem a partir en rodanxes una mica gruixudes i ho anem col·locant en la quiche.
- Després torna a posar-la al forn al voltant de 20 0 25 minuts més, fins que el teu quiche de porros i formatge de cabra hagi quallat.
- Treu del forn quan estigui a punt i deixa reposar 10 minuts abans de treure del motllo. Has vist què simple és preparar aquesta quiche de porros i formatge de cabra? Ara ja pots gaudir-la al costat de qui més et vingui de gust.
Maridatge per la quiche de porros
Podeu acompanyar amb un Terrer de Coma de Giró Ribot, un vi de color d’intensitat mitjana altra amb tons violacis i ribets de cirera picota. Primer de tot, en una primera capa, apareixen notes de fruita vermella carnosa, maduixots i cirera. A més, en un segon pla, afloren records balsàmics de regalèssia, embolcallades per notes nobles d’envelliment (xocolata, toffee i vainilla). També, en boca té una antrada àmplia i fresca, amb un bon pas per boca, estructurat. El taní, persistent i elegant, es fon en un final de boca lleugerament amarg. Finalment, un post gust llarg i intens.
Recepta extreta de: https://unareceta.com/quiche-de-puerros-y-queso-de-cabra/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!