recepta-gourmet-pollastre-rostit-bolets-prunes-confitades

Un plat ideal per menjar en família

 

Ingredienetes per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer és tallar el pollastre en vuitens o en el nombre de porcions que tu prefereixis. Assaona amb sal i pebre al teu gust.
  2. Col·loca en una cassola o paella gran amb oli d’oliva, el pollastre juntament amb els alls. Deixa que es cuini fins que es dauri. Quan agafi color, encara que segueixi cru per dins, afegeix la ceba tallada en juliana i deixa que es sofregeixi.
  3. Aboca la copa de conyac i les prunes i deixa que redueixi. Un cop reduït el conyac, afegeix un got d’aigua.
  4. Baixa el foc i tapa perquè es cuini de 20 a 30 minuts a foc lent. Si veus que s’asseca, no dubtis en afegir aigua els cops que siguin necessaris. En aquest punt es pretén que el pollastre es cuini bé i, a més de posar-se molt tendre, s’impregni de tot el sabor del rostit.
  5. Assaona els bolets amb sal corresponent i salteja’ls en una paella amb oli d’oliva. Deixa que perdin aigua i que es comencin a daurar. L’aspecte i l’olor t’indicaran quan estan llestos.
  6. Afegeix els bolets a la cassola i deixa que es cuini tot junt durant de dos a cinc minuts. Quan la salsa ha espessit, ja pots retirar la cassola del foc.
  7. Fregeix unes patates a daus i, un cop fregides, les afegeixes a la cassola. Si t’agrada que les patates estiguin toves, afegeix-juntament amb els bolets. Si les prefereixes amb la textura de patata fregida, afegeix-les a la cassola just abans de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Merlot i Cabernet Sauvignon Roure 2013 de Vinya Janine, un vi de bona intensitat de color, amb reflexos violacis, que ens descobreixen la seva joventut. Aromes de fruites vermelles una mica ja evolucionats, s’intueix el toc de fusta. En boca es marca el taní del roure, potent, ja que procedeix de fusta nova, integrat en fruites vermelles i negres molt madures (casís, pruna,). Postgust elegant amb bona intensitat.

merlot-vinya-janine

Recepta extreta de: http://www.annarecetasfaciles.com/2015/02/pollo-rustido-con-setas.html?utm_source=facilisimo.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facilisimo