Un plat que despertarà passions
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 quarts de pollastre pota blava
- 1 tassa de cafè concentrat de PARCELONA
- 1 ceba
- ½ llimona
- 1 nou mantega
- 150 ml. Crema lleugera al 0% (o nata liquida per cuinar)
- Pebre acabat de moldre
- Uns brins de romaní
- 4 tomàquets petits
- Sal
- 1 c / p de salsa anglesa (perrins)
- 1c / s de sucre morè
- La pell d’una taronja
- 1 got de vi de camamilla de sanlúcar de barrameda
- 100 gr. Mongetes verdes
- ½ tomàquet
- Oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Escalfem el forn a 180 º C,
- Salpebrem el pollastre per les dues cares, que ens quedi ben impregnat. Posem la nou de mantega a la sauté amb el pollastre i la ceba, el tapem amb un plat i un pes a sobre i deixem que es dauri pels dos costats.
- Quan tingui un bonic color el retirem i reservem, incorporem la ceba a la salsa.
- En una paella amb una mica d’oli posem a cuinar el tomàquet, quan comenci a estar tou hi afegim la ceba que hem ofegat amb el pollastre, tapem i deixem 10 minuts a foc lent.
- Destapem i hi afegim el romaní, el suc de llimona, la salsa anglesa, el cafè i el sucre, barregem i deixem que s’integrin tots els sabors, uns cinc minuts. Li incorporem el vi i una mica d’aigua. Deixem coure fins que tots els ingredients estiguin desfets, uns deu minuts.
- Passem pel passapuré perquè no perdi color i ens quedi amb una textura fina.
- Ajuntem la salsa ben tamisada, suau i fina amb el nostre daurat pollastre, els posem en una font de forn que taparem amb paper alumini ben tancat perquè es conservin totes les aromes. Fiquem al forn i deixem cuinar a 180º. A la mitja hora ho mirarem i ja sabrem el temps de cocció que li queda. Traurem del forn quan aquest tan tendre que la carn es separi de l’os.
- Tornem a treure el pollastre de la salsa, si veiem que el pollastre ha deixat anar molt de greix ho deixem refredar i la retirem o la retirem en calent amb una cullera. Posem la salsa en un cassó i hi afegim la crema lleugera al 0%, la barregem bé i li donem un bull.
- Ajuntem altra vegada el pollastre i la salsa, els donem un cop de foc perquè estiguin calents i emplatem.
- Ho anem a servir amb mongetes verdes bullides i uns trossos de tomàquet amanits amb sal i un rajolí de bon oli d’oliva verge.
- Per acabar posarem uns palets de taronja que haurem tret amb el pela-patates, després els tallarem a tires molt fines. Aquest serà el remat perfecte per a un plat perfecte.