recepta-gourmet-pollastre-pota-blava-salsa-cafe

Un plat que despertarà passions

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 quarts de pollastre pota blava del Consell Regulador IGP del Prat
  • 1 tassa de cafè concentrat de Delsams
  • 1 ceba
  • ½ llimona
  • 1 nou mantega
  • 150 ml. Crema lleugera al 0% (o nata liquida per cuinar)
  • Pebre acabat de moldre
  • Uns brins de romaní
  • 4 tomàquets petits
  • Sal
  • 1 c / p de salsa anglesa (perrins)
  • 1c / s de sucre morè
  • La pell d’una taronja
  • 1 got de vi de camamilla de sanlúcar de barrameda
  • 100 gr. Mongetes verdes
  • ½ tomàquet
  • Oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Escalfem el forn a 180 º C,
  2. Salpebrem el pollastre per les dues cares, que ens quedi ben impregnat. Posem la nou de mantega a la sauté amb el pollastre i la ceba, el tapem amb un plat i un pes a sobre i deixem que es dauri pels dos costats.
  3. Quan tingui un bonic color el retirem i reservem, incorporem la ceba a la salsa.
  4. En una paella amb una mica d’oli posem a cuinar el tomàquet, quan comenci a estar tou hi afegim la ceba que hem ofegat amb el pollastre, tapem i deixem 10 minuts a foc lent.
  5. Destapem i hi afegim el romaní, el suc de llimona, la salsa anglesa, el cafè i el sucre, barregem i deixem que s’integrin tots els sabors, uns cinc minuts. Li incorporem el vi i una mica d’aigua. Deixem coure fins que tots els ingredients estiguin desfets, uns deu minuts.
  6. Passem pel passapuré perquè no perdi color i ens quedi amb una textura fina.
  7. Ajuntem la salsa ben tamisada, suau i fina amb el nostre daurat pollastre, els posem en una font de forn que taparem amb paper alumini ben tancat perquè es conservin totes les aromes. Fiquem al forn i deixem cuinar a 180º. A la mitja hora ho mirarem i ja sabrem el temps de cocció que li queda. Traurem del forn quan aquest tan tendre que la carn es separi de l’os.
  8. Tornem a treure el pollastre de la salsa, si veiem que el pollastre ha deixat anar molt de greix ho deixem refredar i la retirem o la retirem en calent amb una cullera. Posem la salsa en un cassó i hi afegim la crema lleugera al 0%, la barregem bé i li donem un bull.
  9. Ajuntem altra vegada el pollastre i la salsa, els donem un cop de foc perquè estiguin calents i emplatem.
  10. Ho anem a servir amb mongetes verdes bullides i uns trossos de tomàquet amanits amb sal i un rajolí de bon oli d’oliva verge.
  11. Per acabar posarem uns palets de taronja que haurem tret amb el pela-patates, després els tallarem a tires molt fines. Aquest serà el remat perfecte per a un plat perfecte.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei d’Alemany i Corrió, un vi de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.

pas-curtei

Recepta extreta de: http://www.cocinayaficiones.com/pollo-salsa-cafe-paso-a-paso-diadelcafe/