Situat en el cor de l’Empordà, el poble de Begur i les seves platges configuren un dels indrets més meravellosos de la Costa Brava. És un poble amb un marcada personalitat històrica. A més del castell medieval que presideix el municipi, a Begur hi ha també les nombroses cases indianes, edificis d’estil colonial, construïts per begurencs que el segle XIX emigraren a “les Amèriques” fugint de la crisi econòmica del moment, i que retornaren posteriorment amb una important fortuna.
El restaurant Carbó, ubicat al centre de Begur, proporciona un recés en tornar de les cales i un nou paisatge, en aquest cas, dels carrers i el terrats del poble. L’establiment està en un edifici que es una antiga casa indiana del 1872 que conserva la decoració esplèndida de l’època i que permet distribuir el restaurant en diversos menjadors petits en dues plantes.
L’especialitat de la casa són els arrossos i les carns. La carta s’elabora a partir de productes de temporada i de proximitat, com ara la gamba de Palamós o l’arròs de Pals.
Ara bé, també incorporen elements de fora que optimitzen l’elaboració dels plats, com ara la cocció a la brasa amb carbó d’Argentina i la incorporació de vedella de Girona. I també una carta de vins que combina vinyes de l’Empordà amb vins de d’altres territoris.