Al voltant de 1930, famílies senceres de l’Ametlla de Mar, municipi de les Terres de l’Ebre amb el sobrenom de la Cala, van posar rumb a Palamós per establir-s’hi i dedicar-se a la pesca. Aquelles barques van arribar plenes de coneixement pesquer i gastronòmic. Al restaurant La Cala Taverna de Palamós reivindiquen l’herència dels seus avantpassats caleros i palamosins i ho expressen a través dels seus plats.
Per tal de fer honor a la memòria pesquera dels seus antecessors, es proveeixen cada dia del millor peix, i els seus principals protagonistes són la Gamba de Palamós i la Tonyina Balfegó de l’Ametlla de Mar. També cerquen els millors productes de proximitat, incorporant els peixos menys coneguts, però amb unes possibilitats gustatives increïbles, com el pop de fons o la bròtola.
El cap de cuina, Tomàs Brull, també té arrels caleres vol recuperar l’esperit dels seus avis i àvies integrant-t’hi nous ingredients i tècniques. Format a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, ha treballat als restaurants Dvisi, Casamar, Mas dels Arcs i Moo i al costat de Quim Casellas i Toni Izquierdo.
El restaurant està situat al nucli antic del poble, on fa anys hi va haver un convent. En aquest enclau hi pots degustar els seus plats estrella: tàrtar de gambes de Palamós, tiradito de calet amb llima kaffir, tàrtar de tonyina Balfegó amb soja i mango i gamba blanca amb gerds i remolatxa. Exquisit!