recepta-gourmet-pastís-grec-festucs-mel

Un pastís preciós i deliciós a parts iguals

 

Ingredients per al pa de pessic

  • 5 ous
  • 220 gr de iogurt grec
  • 225 de sucre
  • 75 gr d’ametlla mòlta
  • 250 gr de farina
  • 35 gr de segó de blat
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • ratlladura d’1 llimona
  • ratlladura d’1 taronja
  • 1 culleradeta de llevat

 

Elaboració del pa de pessic

  1. Barregem tots els ingredients i aboquem la barreja en una font emmantegada i enfarinada perquè no s’enganxi.
  2. Posem al forn a uns 180 º C durant mitja hora i deixem que es refredi una hora més.

 

 Ingredients per a la cobertura

 

Elaboració de la cobertura

  1. Posar tots els ingredients en una paella i quan la barreja comenci a bullir, retirar i escampar per sobre del pa de pessic, al qual haurem fet diversos punxades amb un ganivet. La idea és que bona part del líquid entri a l’interior del pa de pessic gràcies a aquests talls. Trigarà uns 15 minuts a absorbir-ho tot.
  2. I aquí tenim un pastís preciós i deliciós a parts iguals.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Celler Vell Semi Sec de Celler Vell, un cava color daurat intens amb bombolla abundant. D’aroma molt expressiu, amb notes de brioxeria. D’un dolç lleuger i vellutat, amb personalitat. Postgust llarg i cremós en boca

cava-semisec-celler-vell

Recepta extreta de: http://superdulce-eva.blogspot.com.es/2012/03/pastel-griego-de-pistacho-y-miel.html