Galicia compta amb una cuina molt apreciada. El pop gallec, el vi d’albariño i la teta gallega són alguns exemples de les seves especialitats més universals, però no les úniques, ja que és un territori ric en cultura gastronòmica.
Més enllà de la seva empanada i els seus bons vins, la gastronomia gallega ofereix múltiples plats exquisits per a gaudir-los. Per això, amb la intenció de festejar la seva cuina neix Bon Appétit Gallego, una cita gastronòmica que se celebra entre avui i dema, 11 i 12 de novembre a l’espectacular espai Esferic de Montjuïc, amb vistes sobre la ciutat de Barcelona i rodejat de jardins.
Maridatges de bons àpats i vins
Aquesta nova edició es dedicarà al descobriment de les menges que ofereix cada província gallega. Una experiència culinària que uneix els plats més autèntics maridats amb la millor beguda, però també amb música en viu. Podràs degustar orujos, zamburiñas, empanada de tonyina, filloes i un gran assortiment de formatges gallecs, com la tetilla, el formatge Terra, el Savel, el San Simón Da Costa o el l’Arzua-Ulloa.
L’experiència inclou una consumició de la mà de St. Petroni, que servirà per obrir l’aperitiu amb un vermut, i una altra de RuaVieja, el millor acompanyant de les sobretaules per acabar l’experiència. També hi haurà un tast de vins amb O luar do Sil (blanc), Mytilus (tint) i Gaba do xil (tint), entre d’altres.
La vetllada estarà amenitzada amb la música de gaiters, DJ i diversos artistes i bandes locals, així com amb la il·lustradora @verocassiani_, que aportarà les seves notes de color personalitzant alguns productes que estaran a la venda.
Bon Appétit Gallego tindrà avui, divendres de 18h a 21h el divendres 11 de novembre i de 12 a 21h el dissabte 12 de novembre. Cada sessió tindrà una durada de 2h i 30 minuts.