Els pastissers Daniel Jordà i Eric Ortuño van guanyar el dilluns davant de 100 participants en el VII Concurs al Millor Panettone Artesà de l’estat 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB).
La final del concurs es va celebrar dins del marc del Gastronomic Forum Barcelona, que va tenir lloc fins ahir a la Fira de Barcelona. Un jurat, format per prestigiosos professionals del sector com Iban Yarza, Ramon Bosser, Pepe Isla, Ramon Morató, Begoña San Pedro i Xavier Barriga, van valorar el sabor, l’olor, l’estructura de la molla i la forma d’aquesta especialitat pastissera.
Pastisseria artesana i artística
Els guanyadors del concurs tenen carreres sòlides que apuntalen el reconeixement del gremi pastisser. Daniel Jordà, de la pastisseria Panes Creativos de Barcelona ha guanyat en la categoria de panettone clàssic de fruita confitada i és llicenciat en Belles Arts i tercera generació de forners.
Durant molts anys ha compaginat l’ofici de pastisser al negoci familiar amb les seves creacions artístiques. I darrerament va fundar Panes Creativos com a laboratori d’idees on elabora tota mena de pans amb propostes de qualitat singulars exquisides i creatives.
Per la seva banda, Eric Ortuño, soci fundador i pastisser de l’escola i pastisseria L’Atelier Barcelona ha guanyat a la categoria de millor panettone de xocolata. Va començar la seva carrera el 1986 i va tenir el xef Jean François Arnaud com a mestre.
Va ser segon pastisser de Yves Thuries, un dels pastissers més prestigiosos de França. Ja a Barcelona, va ser xef pastisser i cap d’estudis de l’escola d’hostaleria Hofmann durant molts anys. Ha guanyat premis com el Millor Croissant Artesà de Mantega, Millor pasta de Te Artesana o Millor Coca de Sant Joan de crema i pinyons, entre d’altres.
Seguint les normes del concurs, Jordà va presentar dos panettones artesans de fruites de llimona o cedre, taronja i panses, d’elaboració pròpia, amb corona de glaça de sucre, d’entre 1.050 i 1.150 grams. Eric Ortuño va crear 2 panettones de xocolata negra o amb llet, amb un mínim 40% de cacau i també amb un pes d’entre 1.050 i 1.150 gr.