Quan parlem sobre alimentació saludable i assequible, les llenties amb xoriço són les nostres millors amigues. Són una font de poder nutricional que ofereixen nutrients essencials que indubtablement beneficien la nostra salut.
La manera més ràpida i fàcil de fer llenties amb xoriço
Les llenties a més de ser saludables, són extremadament versàtils a la cuina, de manera que pots consumir sense avorrir-te mai. Si inclous les llenties en la teva alimentació, gaudiràs tant a curt com a llarg termini.
Són ideals en l’alimentació dels nens i en persones que realitzen esport perquè puguin tenir energia suficient; a més d’en gent gran per la seva fàcil masticació.
Ara que fa fred, les aquesta recepta de llenties amb xoriço us escalfarà així com alimentarà. Una recepta molt senzilla i ràpida per a qualsevol gourmet.
Ingredients per a la recepta de llenties amb xoriço
Recepta elaborada amb ingredients que podeu trobar a l’Agrobotiga Vilella Baixa:
- 250 gr de llenties pardubes cuites de pot
- 1 patata gran
- 1 pastanaga
- 100 de verdures congelades per sofregit (pebrot verd, vermell, ceba, tomàquet)
- 12 rodanxes de xoriço
- 1 pastilla de caldo de pollastre
- 1 cullereta petita de pebre vermell picant
- 1 fulla de llorer
- Oli d’oliva i sal
Elaboració de la recepta de llenties amb xoriço
- Posem un fons d’oli a la cassola i posem les verdures tallades sense descongelar a foc fort, perquè l’aigua que deixin anar es vagi evaporant.
- Pelem i tallem la pastanaga a rodanxes i la afegim juntament amb una mica de sal.
- Mentre això es cuina tallem la patata a trossos i preparem les rodanxes de xoriço.
- Quan l’aigua de la descongelació es vagi evaporant, baixem una mica el foc i afegim les patates tallades, el xoriço, la fulla de llorer i el pebre vermell. Depèn del vostre gust el poseu picant o dolç.
- Remenem tot bé per barrejar els sabors i cobrim amb aigua el just perquè les patates quedin submergides.
- Quan comenci a bullir afegim la pastilla de brou esmicolada i deixem 15 minuts fins que es coguin les patates.
- Passats els 15 minuts, les patates ja estaran cuites i és el moment d’afegir el pot de llenties cuites, prèviament rentades a l’aixeta i escorregudes.
- Deixem que cogui tot junt uns 5 minuts a foc suau i a taula!
Maridatge
Podeu acompanyar amb un vi Juve Ermita d’Espiells Rosat de Juvé i Camps, un vi rosat lleuger, afruitat i llaminer. Una anyada més d’aquest deliciós rosat, de nas fragant, amb fruita vermella fresca, i un pas per boca àgil, elegant i fresc.
Font: Toni Recetas.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!