Barcelona va donar ahir la benvinguda a la tercera edició del Science & Cooking World Congress 2022, que se celebra fins el dimecres 9 de novembre sota el lema “Ingredients, tradició i innovació”.
L’esdeveniment professional té per objectiu consolidar el vessant acadèmic, gastronòmic i social abraçant els valors de la sostenibilitat i la salut. Amb Ferran Adrià com a president del Comité Gastronòmic i Joan Roca com a vici-president, el seu propòsit central és el de convertir-se en un referent al món de la gastronomia, però també el de reivindicar una major professionalització, sostenibilitat i adaptació a noves realitats.
Tendències i professionalització
Fins fa pocs anys, la professió gastronòmica s’aprenia a través de l’experiència i l’ofici. Però cada cop més, el món de la gastronomia i la cuina s’està professionalitzant. Aquest és el motiu pel qual moltes universitats estan començant a incloure en els seus programes educatius, màsters i graus centrats en la formació de futurs especialistes en arts culinàries amb visió de negoci orientat a les necessitats actuals del sector.
Barcelona Culinary Hub és una escola gastronòmica i un dels principals impulsors del congrés que vol donar visibilitat a les noves realitats i reptes de l’activitat gastronòmica. Un dels eixos en el que està posant el focus el congrés, a banda de l’exposició de les noves tendències culinàries, és en la formació, per tal de millorar els perfils professional al sector de la gastronomia i la restauració.
Els professionals de l’alta cuina i de la indústria alimentària, estudiants de la restauració ja estan presenciant al congrés les tendències del sector, de la mà de referents mundials com Jordi Cruz, Christian Escribà, Harold McGee, Pia Sorensen, Axel Bidon-Chanal i Bernard Lahousse, entre molts d’altres.