Benvolguts/des gourmets, avui us portem una recepta d’amanida de préssec i nous amb salsa de iogurt d’allò més gourmet. Sí, és un plat ideal ara que s’apropa l’estiu que us donarà frescor i és fàcil de digerir.
Suau i dolça
Contrast de sabors, dolç i salat en un sol plat. Aquest plat fresc us enamorarà.
Ingredients per a la recepta
- Escarola tallada
- 1 o 2 péssecs de Fruita Blanch
- Un grapat de nous (Obra Tutelar Agrària)
- Un iogurt
- Oli
- Sal
- Pebre
- Un polsim d’alfàbrega o menta
Elaboració de l’amanida de préssec
- El primer pas per preparar una amanida de préssec i nous és rentar i pelar els préssecs. Després, amb molta cura, retirem l’os amb l’ajuda d’un ganivet petit i esmolat, tallem els préssecs a grills i reservem.
- Per preparar la salsa de iogurt, tirem el iogurt en un bol, afegim una mica de sal, una altra de pebre, un rajolí d’oli d’oliva i una mica d’alfàbrega picada o menta. Remenem bé fins que es formi una salsa homogènia i reservem també.
- Finalment, en un plat fons, col·loquem l’escarola, que amanirem lleugerament amb sal i oli. Sobre ella disposem el préssec de la forma més bonica que se’ns ocorri, després afegim les nous esmicolades i finalment reguem amb la salsa de iogurt.
El maridatge per a l’amanida de préssec
Podem acompanyar aquesta recepta amb vi blanc de Blancs Karamba de Giró Ribot com a maridatge. Així mateix, el vi blanc és ideal per a les amanides i aquest en concret és exquisit. És de denominació d’origen del Penedès. Pel que fa al color, és groc pàl·lid amb tons de llima.
En nas, té un aroma molt agradable on predominen les notes de poma verda acabada de tallar. En una segon capa, apareixen tocs d’albercoc i préssec i amb un final molt subtil de cítrics. En boca és fresc, amb una acidesa marcada i persistent. Així mateix, el seu pas per boca mostra un agradable tapís de textures, amb un final refrescant i espurnejant, fruit del carbònic residual de la fermentació.
Recepta extreta Trendencias.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!