Comença el congrés professional Gastronomic Forum Barcelona que, des d’avui fins dimecres, ofereix un seguit de ponències d’un centenar de xefs de referència i una programació amb el compromís social, mediambiental i altres assignatures pendents del sector com a eix.
L’escenari del palau 8 del recinte de Montjuïc serà el marc on oferiran les seves classes magistrals figures tan reconegudes com Quique Dacosta, Joan Roca, Nandu Jubany, Paco Pérez, els germans Torres o l’equip de Gaudir.
Noms com els de Ricard Camarena, Rodrigo del Carrer, Víctor Quintillà, Jordi Vilà, són només alguns dels que componen l’extens cartell de protagonistes d’una trobada en què els assistents han d’estar atents per no perdre’s les múltiples activitats que abasten tota mena de temàtiques vinculades a la restauració.
Activitats a dojo
Avui, el congrés reunirà a Pere Monje (Via Veneto), Lluís Garcia (El Bulli Foundation), Joserra Calvo (Mugaritz) i Marian Reguera (Taberna Verdejo) per debatre sobre el servei actual, després de la revolució que va impulsar Juli Soler en la seva manera d’entendre la sala, o la que portarà per títol El client escull i paga, però no sempre té la raó.
La jornada d’avui també acollirà un apartat eal sector del formatge i la seva evolució, la cuina i el rebost del Baix Llobregat, representat per Susana Aragón, xef del Cèntric Gastro (El Prat), la gastronomia d’Osona Cuina, la pastisseria d’Oriol Balaguer o de La Pastisseria Barcelona, Josep Maria Rodríguez i Ana Jarquín, entre moltes altres temàtiques.
A més, se celebrarà setena edició del The Best Dessert que organitza Espai Sucre. Un jurat amb figures del món de la pastisseria com Jordi Roca, Oriol Balaguer, Jordi Butron, Cavi Donay, Miquel Guarro i Ricardo Maiz triarà les millors postres.
Però també s’anunciaran els premis a la innovació d’Innoforum, i demà es donaran a conèixer els guanyadors dels premis Mercader. Dimecres, el darrer dia del congrés, s’escollirà el Cuiner 2022 Gastronomic Forum.
I això no és tot: tindran lloc concursos com: El Millor Panettone o el Plat Favorit dels Catalans, i cites com el We’re Smart Award Show, la tercera edició del Science & Cooking World Congress, organitzat per la Universitat de Barcelona o el Foodture, coorganitzat per Barcelona centre de Disseny i Plat Institute.
També es dedica un espai al Fòrum Lab, amb debats, tallers i taules rodones, i un ampli espai expositiu amb productes gastronòmics, equipament i maquinària per a l’hostaleria, parament, utensilis i tèxtil o tecnologia i programari.
Cuina sostenible
El premi Cuiner Gastronomic Forum Barcelona, que s’anunciarà dimecres a la tarda, destaca la feina de cuiners i cuineres emergents que ofereixen propostes culinàries de qualitat, aposten per un rebost de proximitat i una cuina sostenible, els valors de les quals difonen.