Els ous estrellats és un dels plats que més agrada a tothom. Per esmorzar, per dinar o per sopar. Qualsevol hora és bona per degustar aquest bàsic però deliciós plat. L’abús dels ous amb patates solen portar efectes negatius a la salut de les persones. Però, ja ho diu la dita espanyola: una vez al año, no hace daño.
Per esmorzar com un rei
Per això, us fem arribar una recepta fàcil, ràpida i senzilla de Cuina d’Emergència. Perquè aquest plat us pot salvar d’un dia mandrós i acabar-lo amb un dia deliciós.
Ingredients per a la recepta
- 4 Ous (Sassorba)
- 2 Patates grans
- 2 Llesques de pernil serrà
- Oli
- Sal
Elaboració dels ous estrellats
- El primer que ens caldrà fer serà pelar les patates. Quan ho tinguem fet, passarem les patates per aigua (per eliminar restes de terra) i les tallarem a palets. Mentrestant, posarem un bon raig d’oli a un apella i la posarem a escalfar.
- Quan l’oli estigui calent, hi posarem les varetes de patata i les deixarem daurar, removent de tant en tant.
- Quan tingueu les patates daurades, les posarem en una safata (o les repartireu en plats, si el que voleu és fer racions individuals). Després, agafem les llesques de pernil i l’anirem tallant ben petit per finalment, repartir-lo sobre les patates.
- Per ferrar els ous, posareu a escalfar una paella amb un raig d’oli (pot ser tranquil·lament el que us ha sobrar de fregir les patates). Quan l’oli estigui ben calent, cascareu l’ou i els tirareu a la paella amb un pessic de sal. Llavors amb molt de compte, i amb l’ajuda d’una cullera, anireu agafant oli de la paella i tirant-lo sobre l’ou fins a tenir-lo ben fet, llavors, amb l’ajuda d’una espàtula el traureu de la paella i el posareu sobre les patates. Aquest pas el repetireu tantes vegades com ous vulgueu (o necessiteu) ferrar.
- Ara només us queda estrellar els ous, que podeu fer utilitzant dues culleres, tant per trencar els ous, com per finalment remenar-los amb les patates i els encenalls de pernil.
El maridatge pels ous estrellats
Podeu acompanyar amb un cava ADN, un cava color daurat de palla; bombolla petita i constant que forma una lleugera corona. Aroma suau amb fons florals. Sabor sec i amb un postgust intens llarg. Paladar afruitat.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!