recepta-gourmet-ous-estrellats

Per esmorzar com un rei

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 Ous
  • 2 Patates grans
  • 2 Llesques de pernil serrà
  • Oli
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer que ens caldrà fer serà pelar les patates. Quan ho tinguem fet, passarem les patates per aigua (per eliminar restes de terra) i les tallarem a palets. Mentrestant, posarem un bon raig d’oli a un apella i la posarem a escalfar.
  2. Quan l’oli estigui calent, hi posarem les varetes de patata i les deixarem daurar, removent de tant en tant.
  3. Quan tingueu les patates daurades, les posarem en una safata (o les repartireu en plats, si el que voleu és fer racions individuals). Després, agafem les llesques de pernil i l’anirem tallant ben petit per finalment, repartir-lo sobre les patates.
  4. Per ferrar els ous, posareu a escalfar una paella amb un raig d’oli (pot ser tranquil·lament el que us ha sobrar de fregir les patates). Quan l’oli estigui ben calent, cascareu l’ou i els tirareu a la paella amb un pessic de sal. Llavors amb molt de compte, i amb l’ajuda d’una cullera, anireu agafant oli de la paella i tirant-lo sobre l’ou fins a tenir-lo ben fet, llavors, amb l’ajuda d’una espàtula el traureu de la paella i el posareu sobre les patates. Aquest pas el repetireu tantes vegades com ous vulgueu (o necessiteu) ferrar.
  5. Ara només us queda estrellar els ous, que podeu fer utilitzant dues culleres, tant per trencar els ous, com per finalment remenar-los amb les patates i els encenalls de pernil.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava ADN Canals Brut Nature de Canals & Munné, un cava color daurat de palla; bombolla petita i constant que forma una lleugera corona. Aroma suau amb fons florals. Sabor sec i amb un postgust intens llarg. Paladar afruitat.

cava-adn-gran-reserva-brut-nature-canals-munne

Recepta extreta de: http://cuinademergencia.blogspot.com/2012/01/ous-estrellats-amb-encenalls-de-pernil.html