recepta-gourmet-escudella-barrejada

Una barreja ideal per als dies de fred

 

Ingredients per a la recepta

Les carns són de Carns Trias i les verdures i llegums d’Hort del Silenci:

  • 1 os de l’espinada del porc
  • 1 os salat
  • 1 os de vedella
  • 1 os de pernil
  • 1 esquelet de pollastre
  • 200 gr de conill de vedella
  • ½ peu de porc
  • 150 gr de papada de porc
  • 50 gr. pernil país en un tall
  • ½ botifarra negra
  • 3 branques d’api
  • 1 nap
  • 1 porro
  • 3 pastanagues
  • 3 patates
  • ½ moniato o carabassa
  • 3 fulles de col
  • 150 gr de cigrons cuits
  • 200 gr de mongetes blanques cuites
  • 150 gr de fideus grassonets
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Omplim una olla gran amb aigua freda i posem tots els ossos de la llista d’ingredients a coure, juntament amb el ½ peu i el conill de vedella, a més de la branca d’api (o només les fulles)
  2. Pelem, rentem i trossegem a trossos la pastanaga, una patata, un nap i mig porro. Quan l’aigua comenci a bullir afegim tot a l’olla.
  3. Col·loquem en un bol 50 gr. de mongetes blanques cuites i les xafem amb una forquilla, agregant-lo a l’olla. Gràcies a les mongetes blanques, el brou serà més espès. Deixem fer per 2 hores a mitja potència.
  4. Els ossos aniran generant escuma i l’aigua s’anirà evaporant, així que de tant en tant feu una ullada per retirar l’escuma i afegir aigua quan sigui necessari.
  5. Mentre tot es cou al llarg de les dues hores, no només cal ocupar-se del brou, sinó de la resta d’ingredients (api, pastanagues, porro, moniato, les patates i la col) que anirem afegint a poc a poc, és clar, tot tallat. També trossegem la papada de porc i el pernil.
  6. Abans de tirar-les, però, courem una mica en una altra cassola a part, perquè agafin una mica de sabor ofegats en oli.
  7. Colem el brou que hem preparat amb els ossos i el tirem a una altra olla (o retirem tots els ossos d’aquesta i la reutilitzem) juntament amb tota la verdura i carn que hem ofegat en una altra olla. Deixem coure per uns 10 minuts i afegim les patates talladetes, la col a trossos petits i el conill de vedella.
  8. Transcorregut el temps, tirem els fideus juntament amb les mongetes blanques i els cigrons, a més d’una mica més de sal.
  9. En el moment que veiem que els fideus estan gairebé fets, afegirem la botifarra negra (si la afegim abans es desfarà molt ràpid), d’aquesta manera es barrejarà una mica amb el brou.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi DO Conca de Barberà de Dotzevins, un vi color cirera amb rivet robí, golós, elegant i expressiu amb notes de fruita vermella. Llarg i persistent en boca, amb un final especiat transitori de llorer i ametlla cap a pebre blanc.

vi-negre-do-conca-barbera-dotzevins

Recepta extreta de: https://unareceta.com/escudella-barrejada/
Imatge extreta de: https://www.racocatala.cat/imatges/canals/escudella-barrejada1.jpg