Si ens ho posen així de fàcil i bo, genial!
Ingredients per a la recepta (4 racions)
- 2 lloms de bacallà nets de Pairó Fish
- Un pot de 470 gr d’escalivada artesanal de Conserves Mercadelta
- 4 grans d’all
- 1 ou cuit
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració de la recepta
- Com l’escalivada ja la tenim preparada, simplement col·loquem els pebrots i les albergínies en una font a tires i ja podem centrar-nos en rostir el bacallà. Ho podem fer a la graella del forn. Amb uns 10 minuts n’hi ha prou.
- Esmicolem el bacallà i el posem sobre de les tires d’escalivada.
- Piquem l’ou i els alls i els posem per sobre.
- Ruixem al gust amb oli d’oliva verge.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Guilla 2014 del Celler Cercavins, un vi de color groc palla-or nou i reflexes daurats, potent llàgrima i de caiguda lenta. Aromes marcats per les notes de fruites blanques madures (poma al forn, albercoc, préssec ) combinades amb records de la criança on apareixen notes torrades i fruits secs, fulla de té, garrofa i balsàmic, brioix, bolet i pa torrat. Pas en boca ampli i estructurat, acidesa refrescant , de sensació cremosa i envolvent, fons de record làctic, balsàmic (pebre dolç, mentolat), post gust llarg i retronasal floral i de nou balsàmic.
Recepta extreta de: https://www.conservasmercadelta.com/noticias/receta-paso-a-paso-de-escalivada-de-bacalao
Imatge extreta de: https://i.ytimg.com/vi/BqQ2wGvKP0o/maxresdefault.jpg