recepta-gourmet-canelons-rostit

Típica per Nadal i Sant Esteve, genial per tot l´any

Recepta que podeu cuinar amb carn de la Xarcuteria Pagès, on també la trobareu ja elaborada.

 

Ingredients per a la recepta

  • 500 g de vedella per rostir
  • 500 g de magre de porc
  • 1/2 pollastre de pagès
  • 300 g de fetge d’ànec
  • 4 cebes de Figueres
  • 4 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 cabeça d’alls
  • 500 ml de vi ranci
  • 10 plaques de pasta fresca per a lasanya
  • llard

 

 Per a la beixamel:

  • 1 l de llet
  • 60 g de farina
  • 60 g de mantega
  • 100 g de formatge Maó curat
  • sal
  • pebre negre
  • nou moscada

 

Elaboració de la recepta

  1. Talleu la carn per rostir a daus i també les verdures.
  2. En una cassola, poseu-hi oli i llard, rossegeu la carn salpebrada ben daurada i retireu-la.
  3. A la mateixa cassola, poseu-hi les verdures i sofregiu-les. Un cop sofregides, torneu a posar-hi la carn i afegiu-hi el vi ranci. Tapeu la cassola. Aneu-ho remenant de tant en tant perquè no s’enganxi, fins que la carn sigui cuita.
  4. Finalment, poseu-hi el fetge tallat a trossos i deixeu-ho coure 5 min més. Retireu-ho del foc.
  5. Per a la beixamel: poseu la llet al foc i lligueu-la amb un roux de mantega i farina. Poseu-hi sal, pebre i nou moscada i reserveu-ho. Tritureu la carn rostida i barregeu-hi la meitat de la beixamel.
  6. Estireu les plaques de pasta i farciu-les amb una mànega de pastisseria. Enrotlleu-les. En una placa per anar al forn, poseu-les ben cobertes de beixamel i deixeu-les 20 min, amb el formatge ratllat per sobre. Ja ho podeu emplatar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Negre d’Altavins, un vi negre dens, de color violaci, brillant i fluïd a la copa. Desprèn aromes de gerds, mores i fruites del bosc, amb notes de regalèssia i espècies. Agradable i carnós, és fresc a la boca i lleugerament tànic. A la retronasal esclaten les aromes de melmelades de fruits vermells.

almodi-negre-altavins-vi

Recepta extreta de: http://www.cuina.cat/receptes/canelons-de-rostit_20709_117.html