Unes delcioses postres del sud
Ingredients per a la recepta
- Sorbet de llimona i herbes (compreu-lo bo i fet)
- Gerds
- Pinya
- Grills de taronja
- Maduixes
- Oli d’oliva
Per al pa de pessic d’oli d’oliva:
- 300 g d’ous sencers
- 550 g de sucre 375 ml de llet
- 500 g de farina
- 20 g d’impulsor (llevat Royal)
- 300 ml d’oli d’oliva verge extra La Gaeta
- 125 g de farina d’ametlla
Per a la crema d’oli d’oliva i llimona:
- 40 ml d’oli d’oliva verge extra La Gaeta
- 30 ml de suc de llimona
- 60 g d’ou
- 60 g de sucre
Elaboració de la recepta
- Per al pa de pessic d’oli d’oliva: munteu els ous amb el sucre amb unes varetes elèctriques fins a triplicar-ne el volum. Una vegada ben muntats i esponjosos, afegiu-hi a poc a poc la llet freda. Afegiu les farines i l’impulsor a la massa anterior, a poc a poc, a la batedora.
- Afegiu-hi l’oli en forma de fil molt fi. Escampeu-ho en una placa de forn i deixeu-ho coure 10 min a 180 ºC.
- Per a la crema d’oli i llimona: feu coure el suc de llimona, l’ou i el sucre a la Thermomix 10 min a 90 ºC. Refredeu-ho fins a 40 ºC i afegiu-hi l’oli. Talleu totes les fruites petites i macereu-les en oli d’oliva.
- Muntatge: feu quatre daus del pa de pessic de 3,5 x 3,5 cm. Damunt de cadascun poseu-hi una cullerada de crema de llimona i oli. Al damunt, poseu-hi una cullerada de les fruites macerades, menys en un dau, en què posareu una quenelle del sorbet de llimona i herbes.
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb una Garnatxeta del Celler Aibar 1895, un vi dolç de color mangrana lleuger i molt brillant. Aroma licorós caramel·litzat. A crema catalana i torró de rovell d’ou. Moderada dolçor. Persisteix el caramel·litzat i la pastisseria. Marcadament glicèric. Durador al final.
Recepta extreta de: https://www.cuina.cat/receptes/postres-d-oli-d-oliva-d-ulldecona_20590_117.html