Quan arriba la calor, els menjars que triomfen i els més recomanables són els més lleugers per a menjar, com per exemple la paella d’arròs amb verdures. De fet, per això, són dels plats que més demanen als restaurants o bé pots fer tu mateix a casa per emportar a la feina o a la platja.
La paella d’arròs amb verdures, el plat estrella de l’estiu
Per això mateix, us presentem la recepta de la paella d’arròs amb verdures que podeu trobar ja elaborada per Cuinats Jotri. Així, aconseguireu elaborar un plat per emportar o gaudir a taula.
Ingredients per a 6 persones
- 600 gr de arròs bomba
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermells
- 4 unt. d’escarxofes
- 250 gr de xampinyons
- 150 gr de pèsols
- 150 gr de faves
- 4 Pastanagues
- Uns ramells de bròquil
- 2 cebes
- 4 tomàquets madurs
- 6 dents d’alls
- 1,500 litres de brou de verdures
- Sal i pebre
Elaboració de la paella de l’arròs amb verdures
- Primer de tot posem el brou a fer, o be posem aigua a bullir amb un parell de pastilles.
- A la vegada anem preparant totes les verdures, ben talladetes: Tallem les cebes, els alls a lamines, ratllem els tomàquets, les pastanagues a bastonets, els pebrots a cuadrets, els xampinyons i les escarxofes a quarts, preparem uns ramells de bròquil, els pèsols i les faves.
- A la mateixa paellera, posem una mica d’oli i anem sofregim les verdures per ordre: primer fem el mes dur, el bròquil, les pastanagues, les escarxofes. Passats uns minuts afegim els pèsols i les faves, després els pebrots i els xampinyons. Una vegada sofregits, però deixant-los al dente (o sigui no masa fets), les retirem i reservem.
- A la mateixa paella posem una mica mes d’oli i aboquem les cebes i els alls, salpebrem i deixem fer, vigilant que no es cremin, una mitja hora.
- Una vegada sofregida la ceba afegim el tomàquet i deixem fer uns 20 minuts mes. Quant el sofregit està fet posem l’arròs i donem unes voltes perquè agafi el gust de la ceba i el tomàquet. Passats uns minuts, es el moment de posar el brou que tindrem bullint per intentar que no pari el bull un cop barrejat.
- Posem les verdures, salpebrem i deixem fer uns 15 minuts, apaguem el foc i ja podem dinar.
Amb la paella d’arròs amb verdures sempre un bon vi
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Selecció DO Pla de Bages del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera, agradable amb aromes de fruits de bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.