recepta-gourmet-gelat-torro-mel

Refrescar-se amb el sabor del Nadal

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Forma tradicional: S’escalfa a foc suau la llet amb les ous batuts i la mel, sense que arribi a bullir. S’afegeix el torró i es passa per la batedora.
  2. Es deixa refredar. Es bolca en un contenidor i es fica al congelador, traient-lo de tant en tant per batre-ho amb moviments circulars, perquè no es facin cristalls de gel.
  3. Thermomix: Triturem tots els ingredients a velocitat 5 durant 15 segons. Després programem 10 minuts / 90º / vel. 3.
  4. Es deixa refredar i es passa al frigorífic, perquè estigui ben fred abans de posar-lo en la gelatera o en un congelador si no es té gelatera.
  5. Finalment, quan està ben fred, es posa a mantecar a la geladera i quan està quallat el gelat, es passa a un recipient per guardar-lo al congelador.
  6. Adornar al gust.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquestes postres amb un Sweet Cava Reserva Dolç de Postres de Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és mot pàl·lid i és de color verdós amb tocs de groc. Al olorar-lo capten notes florals i de fruites tropicals com la pinya. Ja té alguna nota de l’autòlisi dels llevats. En boca és cremós i molt dolç, amb cos, i amb una certa acidesa que equilibra la seva dolçor. La llarga criança li aporta persistència en boca i melositat final.

 

Recepta extreta de: https://www.petitchef.es/recetas/postre/helado-de-turron-y-miel-fid-585332