Ahir es va presentar l’esdeveniment Tast a La Rambla, 9ª Setmana de Gastronomia de Barcelona, que tindrà lloc del 8 a l’11 de juny a plaça de Catalunya. Enguany se celebra en aquest lloc emblemàtic de la ciutat de forma provisional, per tal d’evitar les obres de la Rambla de Santa Mònica. La trobada ha estat organitzada per l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla i grup gsr.
Aquest esdeveniment gastronòmic de caràcter anual manté el seu leit motiv; és a dir, es fa servir la gastronomia per atraure als visitants al centre de la ciutat. El Tast comptarà amb 36 dels millors restaurants, bars i pastisseries de Barcelona, que aproparan les seves tapes i degustacions durant 4 dies a autòctons i visitants.
La fira té un cop més el suport dels districtes de Ciutat Vella i de l’Eixample i aquest any també de la Generalitat de Catalunya a través de Prodeca, empresa pública de promoció dels productes agroalimentaris catalans, així com del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball.
Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla ha manifestat que l’esdeveniment està “consolidat” després de 9 anys i que enguany tornarà a “fer valdre la força del teixit de restauració i gastronomia de la zona”. Per la seva banda, Roser Torras, directora de grup gsr, declara que l’esdeveniment vol “donar visibilitat als cuiners de Barcelona i a les empreses d’alimentació i beguda que sostenen un sector a l’alça”. El representant de la Generalitat, Ramon Sentmartí, director general de Prodeca, ha assenyalat que el Tast a la Rambla és una “cita única per tal de fomentar la tasca de productors del territori i connectar-la amb els cuiners i restauradors de casa nostra”.
Els millors locals de cuina de Barcelona
A aquest festival de cuina hi participaran xefs de restaurants, bars, pastisseries i col·laboradors que com l’Informal by Marc Gascons, Nectari, Grupo Ceviche, Hotel Casa Vivi Fauna, Gaig, Taberna Kamikaze, Hotel Almanac, Pastisseria Canal, L’Atelier, Grupo No hay Mañana, Babula Bar 1937, Familia Nuria, Restaurant Moka, Pepa Tomate, Fonda España, Josper y grup Damm.
Les tapes es podran adquirir per 5 tokens (5 euros) i les begudes a partir de 2 tokens. La cita disposarà de dos espais de showcooking que acolliran demostracions gratuïtes en viu de cuina de diferents territoris i tastos a càrrec d’alguns dels col·laboradors de la fira.