Filet de porc amb melmelada de vi negre
Filet amb un toc espectacular
Avu farem un filet de porc de Porc de Palou amb melmelada de vi negre de Fruita Blanch! Un deliciós plat amb un toc espectacular que acompanyarem amb un vi Miscel·lània de Negres de Vinya Janine! Salut!
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 2 filets de porc de PORC DE PALOU
- 240 ml. de cervesa
- 2 grans d’all
- 8 cullerades soperes de melmelada de vi negre de Fruita Blanch
- 4 patates mitjanes
- 10 g. de mantega
- 8 cullerades soperes de llet
- Sal i pebre a gust
- Nou moscada i gingebre al gust
- 3 cullerades d’oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Cuinem els alls
- Posem tres cullerades soperes d’oli en una cassola amb fons i tirem els grans d’all amb la seva pell i lleugerament aixafats. Quan estiguin daurats i l’oli calent, els retirem de la paella.
- Segellem els filets
- Salpebrem els filets i traiem les restes de greix que puguin tenir. Cuinem els filets a foc fort i els segellem, fins que estiguin daurats per tots els costats.
- Afegim gingebre i cervesa
- Empolvorem un pessic de gingebre sobre els filets i els reguem amb la cervesa. Coem a foc viu mentre li anem donant voltes a la carn, fins que la cervesa redueixi a la meitat. Així quedaran els filets al punt (rosats al centre), si els volem més cuinats, coem a foc mitjà.
- Afegim la melmelada
- Després afegim la melmelada i barregem tot bé mentre girem el filet. Quan la salsa espesseixi (en pocs minuts) estarà a punt. Rectifiquem de sal si cal.
- Fem el puré de patata
- Mentre el filet es va cuinant, coe, les patates amb pell en abundant aigua bullint durant 30 minuts o fins que les patates estiguin tendres.
- Passem per aigua freda per a llevar-los la pell. Pelem i aixafem amb ajuda d’una forquilla. Afegim el pebre, un pessic de nou moscada i sal. Barregem bé.
- Incorporem la mantega a temperatura ambient i barregem.
- Anem afegint la llet a poc a poc mentre l’integrem amb la patata, fins que tingui la consistència ens agradi.
- Servim
- Servim el filet tallat en medallons gruixuts, regat amb la salsa i acompanyat del puré de patata.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Miscel·lània de Negres de Vinya Janine, un vi amb bona intensitat de color, amb reflexos violàcis, que ens descobreixen la seva joventut. Aromes de fruites vermelles una mica ja evolucionats, s´intueix el toc de fusta. En boca es marca el taní del roure, potent, ja que procedeix de fusta nova, integrat en fruites vermelles i negres molt madures (casís, pruna,). Postgust elegant amb bona intensitat.Miscel”lània de negres de Vinya Janine Recepta extreta de: https://www.todosacomer.net/recetas/carnes/solomillo-de-cerdo-con-mermelada Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!