Favetes baby fregides amb pernil ibèric

Favetes baby fregides amb pernil ibèric

Una recepta de sabors intensos

Avui fem favetes baby fregides amb pernil ibèric utilitzant productes de l’agrobotiga Ebrecultius! Una recepta de sabors intensos que combinen a la perfecció i que maridarem amb un vi blanc Gessamí de Gramona, que també trobareu a Ebrecultius! Salut!

 

Ingredients per a a la recepta

Podeu trobar els ingredients a l’agrobotiga Ebrecultius:

  • 1 Pot de favetes mini baby en oli d’oliva verge extra (235 g pes net)
  • 50 g de pernil ibèric
  • Un tros de ceba dolça (tipus ceba tendra)
  • Mig got petit de vi blanc
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Piquem el pernil
    • Piquem el pernil en trossos petits i reservar.
  2. Escórrer les favetes
    • Escorrem les favetes baby amb un colador i part de l’oli tirar-ho en una paella.
  3. Ofeguem la ceba
    • Piquem la ceba en trossos molt petits.
    • Posar la paella al foc i ofegar la ceba amb compte que no es cremin, remenant fins que estiguin transparent.
  4. Afegim el vi blanc
    • En aquest moment afegim el vi blanc i portem a ebullició deixant reduir.
  5. Incorporem les favetes
    • Incorporem les favetes i les deixem coure uns dos o tres minuts, salem a gust.
  6. Agreguem el pernil
    • Agreguem el pernil, removem i sofregim, sempre a foc lent, durant mig minut.
  7. Servim ben calent.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi blanc Gessamí de Gramona que trobareu a Ebrecultius, un vi de color pàl·lid amb reflexos verdosos brillants. De gran intensitat aromàtica. Com si d’un passeig de primavera es tractés, ens recorda un pom de flors blanques -gessamí, flor de taronger, roses-, anisats i records a infusió de camamilla. Herba acabada de tallar. Raïm de taula, pinya, préssec, una brisa cítrica. Entrada en boca amable, cos lleuger, sedós al seu pas. Tanca una fantàstica acidesa que aporta gran frescor. Gessamí aconsegueix l’equilibri del seu caràcter fruiter i floral, es mou entre la delicada suavitat de textura untuosa i el seu esperit jovial i refrescant.

Vi blanc Gessamí de Gramona

Vi blanc Gessamí de Gramona

Font: Mi Cocina, de Toñi Sánchez