Una recepta que es fa sola
Ingredients per a la recepta
- Una espatlleta de xai de Pla d’Abella
- 500 g de patates
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- Mig got de vi blanc sec
- 2 branques de romaní
- 6 fulles de sàlvia
- Oli verge d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Elaboració de la recepta
- Demaneu al carnisser que us marqui l’espatlleta, (trencant l’os, però sense arribar a separar del tot els talls)
- Renteu bé la carn i eixugueu-la amb paper de cuina.
- Salpebreu, unteu amb oli d’oliva i les fulles de sàlvia i romaní fetes a trossets tota l’espatlleta i deixeu que la carn s’adobi al menys un parell d’hores. (Si és més temps, millor. Us la farà més tendra)
- Talleu les patates i amaniu-les amb oli, sal, pebre, romaní i un all trinxat.
- Preescalfeu el forn a 180 graus.
- Talleu la ceba ben menuda, com si fos per un sofregit.
- Tireu un raig d’oli a la safata on enfornareu l’espatlla.
- Col·loqueu l’espatlla i les patates dins la safata on l’enfornareu.
- Afegiu-hi la ceba i regueu-ho tot plegat amb el vi blanc.
- Enforneu l’espatlleta durant 30 min.
- Preneu suc de l’espatlla, escampeu-les pel damunt de la carn i deixeu-la que es cuini mitja hora més.
- Si veieu que la safata està quedant seca i la carn encara no és cuita, afegiu-hi un parell de cullerades d’aigua.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un SYH de Vinya Janine, un vi negre amb aroma de fruita madura i molt bon pas en boca, amb cos i equilibrat, saborós.
Recepta extreta de: https://www.laragazzacolmattarello.com/espatlla-de-xai-al-forn-amb-patates-aromatitzat-amb-salvia-romani/