Una recepta que es fa sola

 

Ingredients per a la recepta

  • Una espatlleta de xai de Pla d’Abella
  • 500 g de patates
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • Mig got de vi blanc sec
  • 2 branques de romaní
  • 6 fulles de sàlvia
  • Oli verge d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Demaneu al carnisser que us marqui l’espatlleta, (trencant l’os, però sense arribar a separar del tot els talls)
  2. Renteu bé la carn i eixugueu-la amb paper de cuina.
  3. Salpebreu, unteu amb oli d’oliva i les fulles de sàlvia i romaní fetes a trossets tota l’espatlleta i deixeu que la carn s’adobi al menys un parell d’hores. (Si és més temps, millor. Us la farà més tendra)
  4. Talleu les patates i amaniu-les amb oli, sal, pebre, romaní i un all trinxat.
  5. Preescalfeu el forn a 180 graus.
  6. Talleu la ceba ben menuda, com si fos per un sofregit.
  7. Tireu un raig d’oli a la safata on enfornareu l’espatlla.
  8. Col·loqueu l’espatlla i les patates dins la safata on l’enfornareu.
  9. Afegiu-hi la ceba i regueu-ho tot plegat amb el vi blanc.
  10. Enforneu l’espatlleta durant 30 min.
  11. Preneu suc de l’espatlla, escampeu-les pel damunt de la carn i deixeu-la que es cuini mitja hora més.
  12. Si veieu que la safata està quedant seca i la carn encara no és cuita, afegiu-hi un parell de cullerades d’aigua.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un SYH de Vinya Janine, un vi negre amb aroma de fruita madura i molt bon pas en boca, amb cos i equilibrat, saborós.

Recepta extreta de: https://www.laragazzacolmattarello.com/espatlla-de-xai-al-forn-amb-patates-aromatitzat-amb-salvia-romani/