baixen les vendes

Difícil predicció

Les previsions en el mercat i intentar anticipar-se a aquest, és una de les coses més difícils de fer en qualsevol borsa o activitat econòmica. Clar està, que si fos així, els economistes de ben segur que tindrien la feina feta, i possiblement evitaríem molts deblacles cíclics que ens perjudiquen directament a tothom.

Aquest cop però, sembla que hi ha prous indicis i prediccions, que ens confirmen que en els pròxims anys, una part del mercat agrícola prendrà un rumb que de ben segur que als que conformen aquest mercat els interessa. El cas és que com bé sabem i hem analitzat en moltes ocasions, un dels mercats més imprevisibles és precisament aquest, el mercat que engloba l’agricultura i el sector primari.

Una hipòtesi recolzada

D’aquesta manera, segons fonts com la OCDE o la FAO, afirmen que el sucre, la carn i l’oli, patiran unes conseqüències molt notables durant els pròxims deu anys. Sabent aquesta informació, segur que molts es pregunten quin tipus de conseqüències, ja que està clar que no és el mateix que afecti a una part que a una altra, pel que fa als factors del mercat.

Les prediccions apunten a que la demanda d’aquests productes principals en aquest mercat i en la seva activitat (ja que estan dins dels 5 productes més comprats del total), baixarà de manera notable, amb la qual cosa comportarà que els preus baixin en picat afectant així a la integritat del mercat.

Moviment notable del mercat

Hi haurà una baixada de preus general en aquests productes, els seus derivats i els seus béns complementaris. Tot i així caldrà esperar per veure si realment es provoca un efecte dominó amb productes del mercat agrícola, però que no tinguin una relació directe amb aquests tres protagonistes.

Per altra banda, cal dir que sembla ser que segons les mateixes previsions, comportarà que pugi la demanda d’altres productes. Un d’aquests serà el blat, que com ja hem informat en notícies anteriors, estava molt a l’abast del consumidor final en els últims mesos.

És per això que donada aquesta hipòtesi de la futura posició del mercat, sembla que les organitzacions responsables i agricultors, comerciants i majoristes influents hauran d’estudiar i analitzar quines serien les respostes perquè els resultats siguin el més factibles i eficients possibles, i sobretot salvar la integritat del mercat en un futur que pot començar a tenir conseqüències en un temps pròxim.