Benvinguts/des gourmets, avui us portem unes postres exquisides amb les quals triomfareu en qualsevol comensal, la coca de Llavaneres.
Ideal per acabar un àpat
Ingredients per a la coca de Llavaneres
- 2 planxes de pasta de full
- 100 g de sucre
- 75 g d’ametlla en pols
- 100 g de clares d’ou
- Un grapat de pinyons
- Vainilla líquida
- Essència de llimona
- Crema pastissera
Elaboració de la recepta
- Estireu les planxes de full per a la mida de la vostra safata del forn. Una la podeu reservar mig plegada…mentre estireu l’altra amb una mica de farina.
- Amb les planxes preparades… i el forn preescalfant-se a 200º graus… prepararem el nostre massapà.
- Barregeu la pols d’ametlla amb 75gr. de sucre.
- Afegiu-hi unes gotes d’essència de llimona. Si no en teniu, podeu ratllar una mica de pell.
- Ara incorporarem també una mica de vainilla. Pot ser en pols o líquida.
- Tirem 50gr. de clares d’ou i ho barregem bé fins a obtenir una mena de puré però cremós.
- Ara ja podem treure la crema pastissera de la nevera… i treballar-la una mica. L’escampem a sobre de la primera capa de pasta de full. Tot això, amb la planxa de full col·locada ja en la safata per al forn, eh?
Preparar la massa de la coca de Llavaneres
- Escampeu-la bé… però procureu no arribar a les cantonades. Deixeu un dit a cada banda per poder “segellar” totes dues capes de full.
- Ara, amb el dit mateix, podeu mullar amb aigua les cantonades. D’aquesta manera la pasta quedarà totalment segellada i ben enganxada.
- Ara, amb l’ajuda del corró… li posarem la capa de sobre. Només ens queda pessigar les cantonades per a evitar que surti la crema. Heu de fer el mateix que feu amb les empanades: pessigar i ajuntar les dues capes i enroscar-ho cap a dins.
- Ara, escamparem aquest massapà per sobre de la coca.
Els pinyonets
- No us precupeu si no queda massa curiós, ja que ara ho haurem de cobrir tot amb clares muntades.
- Agafeu els 50 g de clares que ens queden i munteu-les amb unes barilles i un cassó. En tres o quatre minuts…ja gairebé ho tenim.
- Ara, escampeu bé les clares muntades (aquesta mena de merengue), per sobre del massapà. Tireu-la de qualsevol manera i després, amb la mateixa mà, l’escampeu per tot arreu.
- Ara només ens queda posar pinyonets per sobre i finalment, el sucre…
- Genial, només ens queda enfornar-la uns 20-25 minuts a 200º graus. Al principi de la cocció col·loqueu la coca a part mitja-baixa del forn… i desprès a la part mitja-alta, per torrar la capa superior.
- Deixeu-la refredar una bona estona.
El maridatge per a la coca de Llavaneres
Us recomanem un Cava Brut Nature Les Carasses de CAP DE SURO.