Un esmorzar o unes postres de traca

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

Per les creps

  • 250 ml. llet sencera
  • 2 ous M
  • 110 g. farina
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • La pell de 2 taronges ratllades

 

Per als plàtans caramel·litzats i flamejats

  • 3 plàtans
  • 60 g. sucre
  • 60 g. mantega
  • Rom negre
  • Gelea de te Earl Grey de Can Bech

 

Elaboració de la recepta

Com es fan les creps

  1. En un bol força gran tamisem la farina i afegim el sucre. Barregem i fem un forat al centre, com si fos un volcà. Aboquem els ous batuts incorporant progressivament, després la llet i la ratlladura de taronja. Batem bé fins que ens quedi una pasta homogènia, lleugera i sense grumolls.
  2. Deixem reposar una hora. Amb aquesta barreja tenim per unes 8 creps.
  3. En una paella amb diàmetre petit, i amb l’ajuda d’un cassó anem abocant una mica de la barreja per a cada crêpe, donant-li la volta fins que estigui daurada, repetim l’operació fins a acabar tota la barreja. Procurem no afegir molta quantitat perquè les creps no quedin massa gruixudes. Les reservem en un plat, una damunt de l’altra.

 

Com caramel·litzem i flamegem els plàtans

  1. Pelem els plàtans i els tallem a rodanxes no massa fines. Els daurem en una paella amb el sucre, la mantega i 2 cullerades de gelea de te.
  2. Quan comencin a caramelitzar, incorporem un rajolí al gust de rom negre, deixem que el rom s’escalfi una mica, i seguidament flamegem. Reservem les rodanxes de plàtan i el suc de la cocció a la mateixa paella.

 

Muntatge de les creps

  1. En un plat o font de servir, col·loquem la primera crêpe, li col·loquem damunt unes rodanxes de plàtan, reguem lleugerament amb el suc de la cocció. Repetim l’operació amb totes les creps.
  2. Finalitzem decorant per exemple amb fruits vermells o fruits del bosc. Podem servir-les també amb una bola de gelat i nous.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Sol i Serena dels Cellers d’en Guillaun vi que envelleix durant dos anys en condicions extremes: en damajuanas a l’aire lliure, rebent les inclemències de la tramuntana, el fred, la neu, la calor i l’impacte del sol.

Recepta extreta de: https://www.bavette.es/postres-con-fruta/4412-crepes-con-platano-flameado-jalea-earl-grey-y-frutos-rojos/