Una recepta per llepar-se’n els dits

Avui farem unes delicioses costelles de porc amb mel de farigola de Muria! Un plat per llepar-se’n els dits que gaudirem amb un vi Noir Princeps de Canals & Munné! Salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 kg de costelles de porc
  • 100 grams de mel de farigola de Muria
  • Mitja copa de vi blanc sec
  • Salsa de soja
  • 2 cullerades de mostassa de gra
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 alls

 

Elaboració de la recepta

  1. Cuinem les costelles
    • Primerament, encenem el forn i deixem que s’escalfi fins a 180º. Mentre s’escalfa, posem sal i pebre a la costella de porc i la untem amb all. Quan el forn estigui a punt, hi posem les costelles condimentades i les deixem durant 30 minuts. Quan les costelles ja estiguin cuites, les deixem a un costat.
  2. Fem la salsa
    • Després, en una paella, confitem la ceba. Hi afegim la mel, més vi blanc i la soja. Quan comenci a fer a fer xup-xup hi posem la mostassa, un parell de cullerades d’aigua i deixem que cogui durant 10 minuts.
  3. Afegim les costelles
    • Finalment, aquesta mescla de soja, mostassa i mel la aboquem a les costelles de porc de Carns Esteve i ho tornem a posar al forn (a 180º) durant 30 minuts més. Quan veiem les costelles torradetes ja tenim al plat acabat i a punt per servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Noir Princeps de Canals & Munné, un vi de color robí envellutat amb sutils aromes de torrats i fumats. Elaboració: fermentació en dipòsits d’acer inoxidable. Temps d’envelliment: 15 mesos en bóta de roure americà; finalment 22 mesos de repòs en ampolla.

Noir Princeps

Font: Cocina-casera.com