Una recepta per llepar-se’n els dits
Avui farem unes delicioses costelles de porc amb mel de farigola de Muria! Un plat per llepar-se’n els dits que gaudirem amb un vi Noir Princeps de Canals & Munné! Salut!
Ingredients per a les costelles de porc (4 persones)
- 1 kg de costelles de porc
- 100 grams de mel de farigola de Muria
- Mitja copa de vi blanc sec
- Salsa de soja
- 2 cullerades de mostassa de gra
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 2 alls
Elaboració de la recepta
- Cuinem les costelles
- Primerament, encenem el forn i deixem que s’escalfi fins a 180º. Mentre s’escalfa, posem sal i pebre a la costella de porc i la untem amb all. Quan el forn estigui a punt, hi posem les costelles condimentades i les deixem durant 30 minuts. Quan les costelles ja estiguin cuites, les deixem a un costat.
- Fem la salsa
- Després, en una paella, confitem la ceba. Hi afegim la mel, més vi blanc i la soja. Quan comenci a fer a fer xup-xup hi posem la mostassa, un parell de cullerades d’aigua i deixem que cogui durant 10 minuts.
- Afegim les costelles
- Finalment, aquesta mescla de soja, mostassa i mel la aboquem a les costelles de porc de Carns Esteve i ho tornem a posar al forn (a 180º) durant 30 minuts més. Quan veiem les costelles torradetes ja tenim al plat acabat i a punt per servir.
Maridatge per les costelles de porc
Podeu acompanyar aquest plat amb un Noir Princeps de Canals & Munné, un vi de color robí envellutat amb sutils aromes de torrats i fumats. Elaboració: fermentació en dipòsits d’acer inoxidable. Temps d’envelliment: 15 mesos en bóta de roure americà; finalment 22 mesos de repòs en ampolla.
Font: Cocina-casera.com
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!