Confit de Pota Blava, Carxofa Prat i verdures de temporada
Una recepta amb el millor del Prat de Llobregat
Avui farem confit de pollastre Pota Blava, Carxofa Prat i verdures de temporada. Una recepta amb el millor del Prat de Llobregat que us suggerim maridar amb un vi blanc 3Castanyes de Bodegues Visendra. Bon profit!
Ingredients per a la recepta
- Cuixes de Pota Blava
- Potes i coll del Pota Blava
- Carxofa Prat
- Verdures de temporada
- Oli d’oliva verge extra
- Llorer
- Romaní
- All
- Ceba
- Pastanaga
- Vi blanc
- Brandi
- Brou vegetal
Elaboració de la recepta
- Confitem el Pota Blava
- Confitem les cuixes de Pota Blava en una cassola ampla durant unes 3h a 80º graus.
- Fem el suc del rostit
- Fem el suc del rostit amb les potes i colls del Pota Blava daurant-los fins que agafin color torrat. Afegim la ceba, pastanaga i l’all, les ofeguem i afegim el vi blanc i el brandi, evaporem i afegim el brou vegetal.
- Reduïm
- Reduïm fins a aconseguir una demi glace.
- Daurem el confit
- Daurem el confit de Pota blava en una paella per aconseguir fer crosta pel costat de la pell.
- Servim
- Salsegem amb la demi glace. Acompanyem amb la Carxofa Prat i verdures de temporada.
Maridatge
Podem acompanyar amb un vi blanc 3Castanyes de Bodegues Visendra, un vi de color groc llimona d’aromes intenses de vainilla, mantega, tofes, bolleria… combinades amb notes cítriques de llimona molt suau. En boca, molt bona acidesa, un pas ampli, untuós, lleuger sensació amarga, amb un toc cítric que deixen pas a un final con un post guso franc amb notes làctiques.
3Castanyes de Bodegues Visendra
Font: Pollastre del Prat